Librarie online

 

 

 

 


	Parintii din Muntele Athos despre rugaciune

Parintii din Muntele Athos despre rugaciune

editura Sophia

Rugaciunea este o arta, Sfintii Parinti socotind-o chiar cea mai inalta dintre arte, ori „stiinta a stiintelor”. Iscusinta intru aceasta, dupa cum ne invata parintii athoniti, nu se dobandeste insa printr-o tehnica anume, ci prin deprinderea smereniei mai inainte de orice altceva.

Cartea de fata cuprinde sfaturi practice pentru cres­tinul lumii de astazi, care traieste inconjurat de ­griji si ispite din toate partile si care doreste sa ramana cat mai aproape de duhul rugaciunii adevarate. De la atitudinea cuviincioasa fata de semenii nostri in orice imprejurare, pentru a ne mentine starea launtrica de rugaciune, de la luarea-aminte asupra celor mai marunte fapte ale vietii de zi cu zi, de la cele mai simple rugi si de la ridicarea mintii la cer pornind de la lucrurile ce ne inconjoara si ne sunt mereu la indemana si pana la Rugaciunea lui Iisus si pogorarea mintii in inima – totul se constituie intr-un indreptar intru totul lamuritor pe calea rugaciunii, parintii din Gradina Maicii Domnului impartasindu-ne din lucrarea lor de innoire si indumnezeire a omului.


Carte de rugaciuni pentru bolnavi

Carte de rugaciuni pentru bolnavi

editura Sophia

Dumnezeule Atotputernice, Cela ce cu mila Ta pe toate le zidesti spre mantuirea neamului omenesc, cerceteaza l pe robul Tau (N), care cheama numele lui Hristos, vindeca l de toata boala trupeasca si slobozeste l de pacat si de ispitirile pacatoase, de orice necazuri, si indeparteaza de la robul Tau toata asuprirea vrajmaseasca. Ridica l pe el din patul pacatului si il asaza in Sfanta Ta Biserica - sanatos cu trupul si cu sufletul -, ca sa slaveasca impreuna cu toti oamenii, prin fapte bune, numele lui Hristos. Ca Tie slava inaltam, impreuna si celui fara de inceput al Tau Fiu si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.


Patericul Egiptean - tradus de Cuviosul Pafnutie Dascalul in 1828

Pateric Egyptean - tradus de Cuviosul Pafnutie Dascalul 1828

editura Sophia / editura Cartea Ortodoxa 2011

Editia de fata a Patericului contine textul tradus de Cuviosul Pafnutie Dascalul de la Manastirea Neamt si tiparit de Sfantul Grigorie Dascalul la Bucuresti, in anul 1828 diortosit, completat si adnotat de monahul Filotheu Balan , imbinind experienta milenara a Bisericii cu buna mireasma a unui grai romanesc fara pereche.

Aveti in maini o carte pe care Duhul Sfint a facut-o sa dainuie un mileniu si jumatate si cu care a luminat, a inmiresmat, a mintuit si a sfintit pe toti cei ce cu iubire de Adevar i-au deschis paginile, care vine sa dea marturia cea buna despre trainicia si frumusetea oricarei osteneli bine-placute lui Dumnezeu.


Dialogul in psihoterapia ortodoxa - Filoteu Faros (preot)

Dialogul in psihoterapia ortodoxa - Filoteu Faros

editura Sophia - colectia Psihoterapia Ortodoxa

Problema comunicarii este una din cele mai grave urmari ale pacatului si este prezentata in mod dramatic in istoria turnului Babel.

Simtamantul constient sau inconstient al decaderii noastre personale ne face sa ne temem a ne descoperi si a avea incredere in aproapele nostru, deoarece ne temem ca, de ne va vedea asa cum suntem in mod real, ne va respinge. Asa ca zidim imprejurul nostru ziduri de aparare, tesem perdele de fum si codificam mesajele trimise celorlalti oameni.

Scopul lucrarii de fata nu este unul ambitios. Aceasta carte nu incearca sa aduca un aport nou la intelepciunea academica, nu spera sa impresioneze prin prezentarea numelor celebre. Incearca sa fie pur si simplu un ajutor celor ce se aventureaza sau doresc sa se apropie de dialogul pastoral sau in general de dialogul terapeutic cu ostenitul si indureratul om contemporan.