Bulimia nervoasa - Violeta Enea, Cornelia Mairean, Ion Dafinoiu
10%

Bulimia nervoasa

Violeta Enea, Cornelia Mairean, Ion Dafinoiu

Tulburare de alimentatie declansata pe fond psihic, bulimia nervoasa afecteaza în prezent cîteva zeci de milioane de persoane din toata lumea.

Volumul analizeaza diversii factori declansatori ai bolii, de la cei genetici pîna la cei psihologici sau socioculturali, modalitatile de diagnosticare si tipurile cele mai adecvate de tratament, selectate pe baza experientei psihoterapeutice a autorilor si a rezultatelor obtinute.

Pe lînga numeroasele studii de caz, programe de terapie si metode de consiliere, aflam povestile de viata ale unor persoane care s-au confruntat cu efectele foarte grave ale bulimiei. Anexele cuprind cele mai importante scale utilizate în domeniu, precum si un interviu de diagnostic al tulburarilor de alimentatie.

Lucrarea se adreseaza atît psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor si studentilor de la facultatile de psihologie si medicina, cît si persoanelor care sufera de bulimie.


Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific - Vasile Marineanu

Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific - Vasile Marineanu

Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Carti de psihologie clinica si psihoterapie

Lucrarea ne invata cum sa formam psihologi profesionisti, dupa modele existente la nivel international, capabili sa functioneze eficient oriunde in aceasta lume globalizata. Profesor universitar dr. Daniel David

Volumul de fata este o aparitie editoriala mai mult decat binevenita si care umple inca un gol in literatura din Romania, concentrandu-se pe practicile asociate cu supervizarea clinica. Profesor universitar dr. Dragos Iliescu

Studentii, profesorii si practicienii in domeniul psihologiei clinice validate stiintific vor gasi in aceasta carte practici recomandate pentru supervizarea in psihoterapia CBT [...]


	
Cum sa invingi tiparele negative de gandire - Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer
10%

Cum sa invingi tiparele negative de gandire

Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer

Cu aceasta carte dorim sa te ajutam sa-ti intelegi mai bine sentimentele si tiparele personale.

Tiparele de gandire negativa sunt calea batatorita pe care ai calcat din nou si din nou. Pentru a merge pe alte cai, este necesar sa intelegi sursa tiparelor tale de functionare si motivul pentru care acestea sunt atat de dificil de schimbat. Prima parte a acestei carti este in totalitate despre intelegerea tiparelor negative de gandire si a emotiilor si comportamentelor pe care acestea le genereaza. Apoi, in partea a doua a cartii, vom explica in detaliu metodele prin care le poti schimba, in cazul in care consideri schimbarea necesara si dezirabila.


Interventii in dezvoltarea carierei in secolul 21 - Spencer G. Niles, JoAnn Harris-Bowlsbey

Interventii in dezvoltarea carierei in secolul 21 - Spencer Niles, JoAnn Harris-Bowlsbey

ASCRED - Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Carti de psihologie clinica si psihoterapie

Cartea analizeaza dezvoltarea profesionala in legaturile ei complexe cu functionarea optima a individului, nivelul de satisfactie personala si concretizarea potentialului individual, asteptarile familiei, oportunitatile profesionale limitate, constrangerile financiare si obligatiile legate de diverse roluri de viata.

"Spencer G. Niles este profesor de consiliere educationala si director al Departamentului de servicii de consiliere psihologica si de recuperare al Universitatii de stat din Pennsylvania. JoAnn Harris-Bowlsbey este consilier scolar, profesor universitar si consilier in cariera, fondator al DISCOVER si director executiv al Centrului ACT's Educational Technology. In prezent, ca vicepresedinte executiv al Development for Kuder, Inc., proiecteaza si dezvolta continuturi pentru sisteme de planificare in cariera operative pe internet. A fost presedinte al Asociatiei nationale de dezvoltare in cariera si i s-a decernat Premiul de excelenta in cariera."


Psihologia copilului in context judiciar - George Visu-Petra, Laura Visu-Petra, Monica Buta

Psihologia copilului in context judiciar - George Visu-Petra, Laura Visu-Petra, Monica Buta

ASCRED - Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Carti de psihologie clinica si psihoterapie

Lucrarea este prima incercare autohtona de sistematizare a cunostintelor care fac conexiunea dintre psihologia copilului si psihologia judiciara.

La realizarea acestui volum, au participat specialisti din Departamentul de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai, Curtea de Apel Cluj-Napoca si Oradea, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, Centrul pentru Protectia Copilului Abuzat Cluj si Serviciul de Probatiune Cluj.

Psihologia copilului in context judiciar: Fundamente teoretice si aplicative le ofera studentilor si practicienilor ocazia de a integra informatii din toate cele 5 arii considerate fundamentale in psihologie: psihologia sociala, psihologia (neuro)biologica, psihologia cognitiva, psihologia dezvoltarii si metodologia cercetarii. Sunt prezentate la inceput aspecte generale din psihologia dezvoltarii, insa acestea interactioneaza cu domeniul social (comunicare, intervievare), cu cel cognitiv (memorie, limbaj) si cu cel biologic (stres, emotii).


Terapie centrata pe scheme cognitive. Manualul practicianului - Jeffrey Young Janet Klosko Marjorie Weishaar

Terapie centrata pe scheme cognitive. Manualul practicianului - Jeffrey E. Young, Janet S. Klosko, Marjorie E. Weishaar

ASCRED - Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Carti de psihologie clinica si psihoterapie

O lucrare relevanta pentru specialistii din psihologie, psihologie clinica, consiliere psihologica, psihoterapie, pentru practicieni experimentati, ca si pentru studenti si terapeuti incepatori.

La realizarea acestui volum, au participat specialisti din Departamentul de Psihologie, Universitatea Babes-Bolyai, Curtea de Apel Cluj-Napoca si Oradea, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, Centrul pentru Protectia Copilului Abuzat Cluj si Serviciul de Probatiune Cluj.

  • 18 scheme cognitive clasificate in cinci domenii
  • studii de caz si transcrieri ale sedintelor cu pacientii
  • protocoale detaliate, destinate pacientilor cu tulburari de personalitate borderline si narcisista
  • schimbarea stilurilor de coping prin modificarea tiparului de comportament
  • modalitati inovative de a conceptualiza rapid cazurile problematice, de a explora istoricul din copilarie al clientului, de a identifica si a modifica tiparele de viata prin care acesta se autosaboteaza, de a folosi tehnica imageriei dirijate si alte tehnici experientiale in cadrul tratamentului, precum si de a maximiza impactul relatiei terapeutice"

  • 
	
Anorexia nervoasa - Violeta Enea, Ion Dafinoiu
    10%

    Anorexia nervoasa

    Violeta Enea, Ion Dafinoiu

    Cu o incidenta in continua crestere in ultimele decenii, anorexia nervoasa este tulburarea mentala care prezinta cel mai ridicat risc de mortalitate in rindul adolescentilor si al carei tratament se dovedeste adesea extrem de dificil. Rezultat al experientei psihoterapeutice a autorilor, volumul este structurat asemenea abordarii terapeutice, in cadrul careia cunoasterea criteriilor de diagnostic si a aspectelor teoretice preceda evaluarea psihologica si tratamentul propriu-zis. Pentru a ilustra modul cum se instaleaza anorexia nervoasa, evolutia ei si efectele extrem de grave pe care le poate avea, sint prezentate istoriile unor persoane care au suferit sau sufera de aceasta tulburare. Anorexia nervoasa constituie astfel o importanta sursa de informatii pentru psihologii clinicieni si psihoterapeuti, pentru studenti si profesori, dar si pentru parinti si adolescenti.

    
	
Consilierea copiilor. O introducere practica Ed. 2019 - Kathryn Geldard, David Geldard, Rebecca Yin Foo
    10%

    Consilierea copiilor. O introducere practica. Polirom 2019

    Kathryn Geldard, David Geldard, Rebecca Yin Foo

    Conceput ca un ghid practic, volumul prezinta cele mai eficiente tehnici de consiliere a copiilor care se confrunta cu probleme emotionale, inclusiv modelul de consiliere integrativa planificata secvential elaborat de autori. Strategiile descrise ii ajuta pe copii sa se elibereze de emotiile problematice, sa-si constientizeze optiunile si alegerile, sa descopere noi comportamente si sa gestioneze comportamentul impulsiv.

    Pe linga metodele bazate pe principiile si practicile consilierii, autorii propun jocuri, activitati si fise de lucru cu ajutorul carora copiii isi pot explora sentimentele si experientele. Toate aceste tehnici pot fi utilizate cu succes de consilieri, psihologi sau ergoterapeuti, dar si de asistentii sociali si cadrele didactice care lucreaza cu copii cu probleme emotionale.

    
	
Cum gandim in viata de zi cu zi - Stefan Boncu, Andrei Holman Polirom 2019
    10%

    Cum gandim in viata de zi cu zi - Polirom 2019

    Stefan Boncu, Andrei Holman

    De ce exista o specificitate a demersurilor cognitive cotidiene in raport, de pilda, cu cele din stiinta? Pentru ca, in multe cazuri, indivizii ignora legile elementare ale logicii, minati de dorinte si emotii. Oamenii ajung uneori sa creada lucruri absurde, sa-si construiasca facil convingeri eronate, sa-si schimbe fara motiv opinii intemeiate, sa ia decizii hilare. In fiecare capitol, autorii cauta sa explice de ce gindirea "omului de pe strada” este automata, stereotipica, emotionala, instinctiva si numai rareori analitica, logica si asezata. Prin aceasta explorare a unora dintre cele mai subtile si mai spectaculoase mecanisme psihice, cititorul are prilejul sa se familiarizeze cu teme captivante din psihologia sociala a ultimelor decenii. "Psihologia de simt comun se fundamenteaza pe cunostinte derivate din cotidian, unele sintetizind experiente de sute ori mii de ani.

    Carti de Psihologie clinica si Psihoterapie (recomandari)

    (Psiho) Motricitate. Sprijin, preventie si compensare - Frédérique Wauters-Krings (editura ASCR)

    Abilitatea de a citi. Dezvoltare si dificultati - Kate Cain (editura ASCR)

    Abordarea cognitiv-comportamentala in sexologie - Viorel Lupu (Editura ASCR)

    Analiza datelor in cercetarea psihologica - Florin Alin Sava (Editura ASCR)

    Basme terapeutice pentru copii, adolescenti si parinti - Sempronia Filipoi (Editura ASCR)

    Bazele supervizarii clinice - Janine Bernard (Editura Trei)

    Biasarea atentiei in anxietate - Corneliu-Marius Cioara (ASCRED)

    Bulimia nervoasa - Violeta Enea, Cornelia Mairean, Ion Dafinoiu (editura Polirom)

    Copilul dificil - Manualul terapeutului pentru evaluare si trainingul parintilor - Ed a II-a - Russell A. Barkley (ASCRED)

    Cum sa fii un parinte eficient pentru copilul dificil - Georgia A. DeGangi, Anne Kendall (Editura ASCRED)

    Cum sa invingi tiparele negative de gandire - Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer (Editura Psihobooks)

    Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta - Patricia Love Steven Stosny (Editura Psihobooks)

    Cum sa va ajutati copilul cu probleme de anxietate (un ghid pas cu pas pentru parinti) - Ronald M. Rapee (editura ASCR)

    De la terapeut la coach - Julia Vaughan Smith (Editura Trei)

    Detectia minciunii si a comportamentului simulant: dileme si oportunitati - Aldert Vrij (editura ASCR)

    Diagnostic psihodinamic operationalizat. ODP-2 - Colectiv ODP (Editura Trei)

    Emotiile induse de muzica (corelate psihofiziologice si diferente interindividuale) - Felicia Rodica Baltes (editura ASCR)

    Evaluarea psihologica. Manualul psihologului clinician - coordonatori Violeta Enea, Ion Dafinoiu (Editura Polirom)

    Growing up to be the best - Oana Negru (ASCRED)

    ICD-10-CM. Studii de caz pentru viitorii psihologi clinicieni. Probleme psihologice si comportamentale (Editura Trei)

    Interventia comportamentala clinica - Ghislain Magerotte (Editura ASCR)

    Interventii in dezvoltarea carierei in secolul 21 - Spencer G. Niles, JoAnn Harris-Bowlsbey (Editura ASCR)

    Introducere in hipnoterapia si in psihoterapia cognitiv-comportamentala a copilului si a adolescentului - Viorel Lupu (Editura ASCR)

    Introducere în NLP - Joseph O'Connor si John Seymour (Editura Curtea Veche Publishing)

    Introducere in psihologia copilului - H. Rudolph Schaffer (Editura ASCR)

    Jocuri terapeutice - Oana Benga (Editura ASCR)

    Logopedia. Terapia tulburarilor de limbaj - Carolina Bodea Hategan (Eitura Trei)

    Manual de psihoterapie ericksoniana - Brent B. Geary, Jeffrey K. Zeig (Editura Polirom)

    Marturia copilului - Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy, Carmit Katz (Editura ASCR)

    Pacienti narcisici, terapeuti incepatori - Coord. Steven K. Huprich (Eitura Trei)

    Planuri de tratament si interventii pentru depresie si anxietate + CD-rom - Robert L. Leahy, Stephen J. F. (Editura ASCR)

    Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific - Vasile Marineanu (Editura ASCR)

    Psihologia copilului in context judiciar. Fundamente teoretice si aplicative - George Visu-Petra, Laura Visu-Petra, Monica Buta (Editura ASCR)

    Psihologia si mintea economica. Conceptualizare si procese cognitive - Robert L. Leahy (Editura ASCR)

    Psihoterapia psihodinamica. Practica bazata pe dovezi empirice - Raymond Levy, J. Stuart, Ablon, Horst Kachele (Editura Trei)

    Psihoterapiile cognitive si comportamentale in tulburarile de personalitate. Aplicatii practice si noi directii - Coordonatori Cosmin Popa, Florin Alin Sava, Daniel David (editura Trei)

    Rezilienta si manifestari clinice in comportamentul persoanelor izolate, disparute, retinute sau capturate. Ghid operational pentru psihologii SERE - Vasile Marineanu (Editura ASCR)

    Statistica aplicata in stiintele socio-umane. Notiuni de baza. Statistici univariate - Cristian Opariuc-Dan (Editura ASCR)

    Stilurile de Atasament - Amir Levine si Rachel S.F. Heller (Editura ASCR)

    Tehnici de terapie cognitiva pentru copii si adolescenti. Instrumente pentru optimizarea practicii clinice - Robert D. Friedberg, Jessica M. McClure, Jolene Hillwig Garcia (Editura ASCR)

    Teoria interpersonala a psihiatriei - Harry Stack Sullivan (editura Trei)

    Terapia centrata pe scheme emotionale - Robert L. Leahy (Editura ASCR)

    Terapia cognitiv-comportamentala si tulburarile de comportament alimentar - Christopher G. Fairburn (Editura ASCR)

    Terapia cognitiva a tulburarilor de anxietate. Stiinta si practica (vol. I si vol. II) - David A. Clark (Editura ASCR)

    Terapia cognitiva a tulburarilor de personalitate - Aaron T. Beck, Denise D. Davis, Arthur Freeman (Editura ASCR)

    Terapia familiei - Virginia Satir (editura Trei)

    Terapia schemelor - Gitta Jacob, Arnoud Arntz (editura Trei)

    Terapie centrata pe scheme cognitive. Manualul practicianului - Jeffrey Young Janet Klosko Marjorie Weishaar (Editura ASCR)

    The computer-mediated therapy of anxiety - Mircea Miclea, Kállay Éva (Editura ASCR)

    Tratamentul anxietatii la copii si adolescenti. O abordare fundamentata stiintific - Ronald M. Rape (Editura ASCR)

    Tratat de psihologie pozitiva - Aurora Szentagotai- Tatar, Daniel David (Editura Polirom)

    Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi - Florin Tudose si Catalina Tudose (editura Trei)

    Tratat de psihoterapie de grup - Irvin D Yalom Molyn Leszcz (editura Trei)

    Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale Ed. a III- a 2017 - Daniel David (Editura Polirom)

    Trauma. From pathology to growth - Kállay Éva (Editura ASCR)

    Tulburarile de personalitate din DSM-5 - Len Sperry (editura Trei)