Contact

 

Libraria online nu este inca functionala. Lansarea va avea loc in luna Aprilie 2020.

 

 

 

1. 12 creatoare care au schimbat istoria - Baroque Books & Arts - de Bertrand Meyer-Stabley

editura baroquebooks.ro

Jurnalist reputat al revistei ELLE, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebrităţi şi de modul lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian.
A lucrat pentru Prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele din cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau. În prezent, auto­rul locuieşte la Nisa şi colaborează cu numeroase publicaţii franceze şi străine.

[ edit ]

2. Abordări psihodinamice ale schimbării comportamentale - de Fredric N. Busch

editura edituratrei.ro

Titlul original: Psychodynamic Approaches to Behavioral Change
Limba originală: engleză
Traducere de Sorana Oțetea
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]


 Savoir-Vivre

3. Altruist sau bun pe gratis - de Abigail Marsh

editura baroquebooks.ro

Abigail Marsh este profesor de psiho­logie la Georgetown University. Și-a obținut doctoratul în psihologie socială la Harvard University și a participat la cursuri postdoctorale în domeniul neuroștiinței cognitive la National Institute of Mental Health. Vreme de peste zece ani a desfășurat cercetări în domeniul comportamentului cere­bral, cu scopul de a înțelege modul în care ne percepem reciproc sentimentele și de ce suntem preocupați de prospe­ritatea celor din jur;

[ edit ]

 Savoir-Vivre

4. Arta de a citi clasicii fără reverenţă - de Sandra Newman

editura baroquebooks.ro
Ediţia a II-a, revizuită. Prima ediţie a apărut cu titlul LIT KIT

Sandra Newman predă cursuri de lite­ratură şi de creative writing la Temple University, Chapman Uni­ver­sity şi la University of Colo­rado şi are o intensă activitate publicistică în presa londo­neză – The Observer, Telegraph şi Mail.
„Cum e cu putinţă ca o carte să fie absolut ireverenţioasă şi, în acelaşi timp, atât de plină de înţelepciune şi de informaţii?! Trebuie să fie un truc, care numai Sandrei Newman îi reuşeşte, cu un umor devastator.“ – THOMAS CATHCART, DANIEL KLEIN

[ edit ]


5. Arta de a te cunoaşte - Baroque Books & Arts - de Jennifer Ouellette

editura baroquebooks.ro

Jennifer Ouellette a absolvit studii de filologie şi, printr-un accident fericit, a devenit autoare de texte ştiinţifice din cele mai diverse domenii, publicate în The Washington Post, Discover, Slate, Salon şi Nature.
Este interesată de conexiunile între ştiinţă, pop culture şi lumea reală. A publicat articole despre pseudo­ştiinţe, modele de fractali în picturile lui Jackson Pollock, ştiinţa iodlerului, acustica piramidelor Maya şi multe alte subiecte pitoreşti. Scrie cu regularitate pentru Discovery News şi are un blog numit Cocktail Party Physics pe site-ul Scientific American. Între 2008 şi 2010, Jennifer Ouellette a fost directorul programului Science and Entertainment Exchange, o iniţiativă a National Academy of Sciences din Statele Unite, care încurajează dialogul dintre oamenii de ştiinţă şi profesioniştii din industria culturală. Locuieşte în Los Angeles împreună cu soţul s

[ edit ]

 Savoir-Vivre

6. Arta de a trăi bine - de Rolf Dobelli

editura baroquebooks.ro

Rolf Dobelli s-a născut în 1966 la Lucerna, Elveţia. Este scriitor, roman­cier şi om de afaceri. A obţinut un MBA şi un doctorat în filozofia economiei la Universitatea St Gallen. A lucrat în grupul de firme Swiss Air, a fondat cea mai mare editură de lite­ratură economică compa­rată şi este fondator și curator al World.Minds – o comunitate de personalități de prim rang din domeniul științelor economice. A locuit la Hong Kong, în Australia, Marea Britanie și SUA, iar în prezent s-a stabilit la Berna.

[ edit ]


Savoir-Vivre

7. Arta de a trăi fără ştiri - de Rolf Dobelli

editura baroquebooks.ro
Editura Baroq Books & Arts. Arta de a trăi fără ştiri Rolf Dobelli s-a născut în 1966 la Lucerna, Elveţia. Este scriitor, roman­cier şi om de afaceri. A obţinut un MBA şi un doctorat în filozofia economiei la Universitatea St Gallen.
A lucrat în grupul de firme Swiss Air, a fondat cea mai mare editură de literatură economică compa­rată şi este fondator și curator al World.Minds – o comunitate de personalități de prim rang din domeniul științelor economice. A locuit la Hong Kong, în Australia, Marea Britanie și SUA, iar în prezent s-a stabilit la Berna. Pitic.ro. Librarie online. Baroque Books and Arts.

[ edit ]

8. Arta esenţei - Baroque Books & Arts - de Dominique Loreau

editura baroquebooks.ro

După succesul volumului Arta simplităţii, Dominique Loreau ne propune o nouă lecţie de viaţă, un elogiu la adresa esenţei simplităţii, adevărata artă de a trăi rafinat.
Adio, superfluu! Bonjour, simplitate! O carte care te învaţă să arunci. Să arunci tot ce este superfluu. Şi lucruri, şi gânduri, şi amintiri. Să îţi faci loc în tine, pentru tine.
Dominique Loreau, stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, ne propune o filozofie simplă, o terapie esenţială, o artă. O carte-cult, care promite şi nu întârzie să dăruiască. Un vrai bonheur!
„Simplitatea vieţii nu înseamnă sărăcie, ci fundamentul rafinamentului.“ - WILLIAM MORRIS
„Simplitatea este gustul suprem, care se formează cu multă migală, pentru că omul, lăsat liber, din instinct îşi complică existenţa.“ - K.F. GEROULD
„Cea mai mare comoară este să poţi să fii fericit cu puţin. Pentru că puţinul nu îţi va lipsi niciodată!“ - SENECA
Ce para

[ edit ]


Savoir-Vivre

9. Arta relaxării - de Claudia Hammond

editura baroquebooks.ro

Claudia Hammond a absolvit facult­a­tea de psihologie aplicată din cadrul Sussex University. Este profesor de psihologie la Boston University, filiala din Londra, și prezentatoare de emi­siuni la posturile BBC World Service şi BBC Radio 4. Locuieşte la Londra.
Arta relaxării – o carte superbă care ne reaminteşte un adevăr mult prea adesea uitat: odihna nu e un răsfăţ, ci o parte esenţială dintr-o viaţă bine şi frumos trăită.

[ edit ]

10. Arta simplităţii - Baroque Books & Arts - de Dominique Loreau

editura baroquebooks.ro

Dominique Loreau, eseistă franceză, trăieşte de peste treizeci de ani în Japonia. A devenit cunoscută în întreaga lume odată cu bestsellerul său Arta simplităţii, vândut în sute de mii de exemplare.

„Spaţiu, lumină şi ordine, iată de ce are nevoie omul ca să trăiască, pe lângă o farfurie cu mâncare şi un pat.“ - Le Corbusier

„De ziua mea, oferiţi-mi, vă rog, un singur, suplu şi frumos pahar pentru şampanie – Baccarat sau Lalique. Nu vreau nici să am lucruri multe, nici să răspund de ele. Nu vreau decât să am tot ce-mi trebuie, atunci când îmi trebuie ceva. Mulţumeşte-te să îţi alegi un frumos şirag de perle şi spune-le prietenilor că nu îţi doreşti cadouri care să trăiască mai mult decât o sticlă de Taittinger sau un buchet de trandafiri mov. Nu, nu vreau obiecte, vreau doar momente.“ - Actriţă americană

[ edit ]


 In Vino Veritas

11. Aventura ceaiului - de Henrietta Lovell

editura baroquebooks.ro

Henrietta Lovell, sau doamna ceaiului, a lucrat în domeniul marilor finanțe din New York, dar a renunțat la carieră în favoarea poveștii de iubire pentru ceai. Plină de entuziasm contagios, călătorește neîncetat, de jur-împrejurul pământului, pe urmele frunzelor de ceai, reușind să schițeze geografia ceaiu­lui, a celor mai subtile arome și a celor mai rafinate restaurante: Estuarul Solway, Scoția de Sud-Vest, Fuding,  Fujian, China, Hotel Claridge’s, Londra, de la Camden la Whitehall, Domeniul Satemwa, Malawi, Hollywood, California ...

[ edit ]

 Savoir-Vivre

12. Balenciaga - de Mary Blume

editura baroquebooks.ro

Mary Blume s-a născut la New York, dar trăiește în Paris. Ani de-a rândul a scris pentru International Herald Tribune.
Este autoarea volumului Côte d’Azur: Inventing the French Riviera și a unei colecții de interviuri reunite sub titlul A French Affair.
„BALENCIAGA, MAESTRUL NOSTRU, AL TUTUROR.“ - CHRISTIAN DIOR
Discreţie calculată, amestec abil de istorie, reportaj şi culise rafinate: cea mai inteligentă, entuziastă şi vibrantă biografie din fashion a celui mai enigmatic designer. Atât de enigmatic, încât jurnaliştii francezi se întrebau dacă există cu adevărat.

[ edit ]


Savoir-Vivre

13. Candoare cu stil - de Dominique Loreau

editura baroquebooks.ro

Stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, Dominique Loreau este pă­trunsă de maniera de viaţă a ţării sale de adopţie, ce se bazează pe principiul Moins pour plus aplicat în toate domeniile, de la materie până la spirit. Purifică-ţi sufletul, goleşte-ţi şifonierul, renunţă la cumpărăturile compulsive, mănâncă frugal, îngrijeşte-ţi corpul şi numai atunci îţi vei bucura şi spiritul. De la arta de a vă simţi bine chez vous la arta de a fi fericiţi en vous, Dominique Loreau transpune principiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit.“

[ edit ]

 Psihoterapie, Psihologie

14. Cazul domnișoarei R. Interpretarea unei povești de viață - de Alfred Adler

editura edituratrei.ro

Titlul original:THE CASE OF MISS R:THE INTERPRETATION OF A LIFE STORY
Limba originală: engleză
Traducere de Vlad Vedeanu
Anul apariţiei: 2018
În această carte procedez așa cum fac în cabinetul meu atunci când ascult pentru prima oară povestea unui pacient.

[ edit ]


15. Ce am făcut - de Jean d’Ormesson

editura baroquebooks.ro

Jean d’Ormesson (1925–2017) este una dintre marile figuri ale literaturii fran­ceze contemporane. Romancier, eseist şi filozof, este adesea evocat ca eternul „fericit“, graţie seninătăţii sale îndelung hrănite cultural. Născut la Paris, într-o familie aristocratică, în care vederile de dreapta şi de stânga se calibrau reciproc prin filtrul catolicismului, contele Jean Bruno Wladimir François de Paule Le Fèvre d’Ormesson a studiat filozofia la École normale supérieure. Între 1974 şi 1977 a condus prestigiosul cotidian Le Figaro. În 1973 a devenit membru al Academiei Franceze, preluând fotoliul lui Jules Romains, după ce obţinuse, în 1971, marele premiu pentru roman al Aca­demiei Franceze, pentru La Gloire de l’Empire.

[ edit ]

Savoir-Vivre

16. Ce este dragostea, Socrate? - de Nora Kreft

editura baroquebooks.ro

Nora Kreft este colaborator științific la catedra de antropologie filozofică de la Humboldt Universität din Berlin, fiind pasionată de etică și de filozofia spiritului.
A studiat filozofie, politică și economie la Oxford University, apoi a obținut doctoratul în filozofie la King’s College din Londra și a lucrat la catedra de filozofie practică din Berna. Este expert în filozofia iubirii și autoare a nenumărate articole și studii în dome­niile iubirii și autonomiei.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

17. Chanel (cartea) - de Bertrand Meyer-Stabley & Lynda Maache

editura baroquebooks.ro

Jurnalist reputat al revistei „Elle”, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebrităţi şi de modul lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian.
A lucrat pentru prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele dintre cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau.

[ edit ]

 Savoir-Vivre

18. Citeşte! Te rog, citeşte! - de Felicitas von Lovenberg

editura baroquebooks.ro

Felicitas von Lovenberg s-a născut în Germania, în 1974, a crescut în Münsterland și a studiat istorie modernă la Bristol și Oxford. În 1998 a fost cooptată în redacția de foiletoane a cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung; mai târziu a condus departamentul de literatură. Din 2016 este redactor la Editura Piper.
Locuieşte împreună cu familia ei la München.

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

19. Corpul meu, trauma mea, eul meu. Constelarea intenției - eliberarea de biografia traumatică - de Franz Ruppert, Harald Banzhaf

editura edituratrei.ro

O traumă psihică poate fi eliminată din conștient. Nimic nu pare a fi mai simplu decât să stingem lumina conștiinței atunci când realitatea devine insuportabilă. Însă nu putem scăpa de corpul nostru traumatizat. În el rămân experiențele reale ale traumei, chiar dacă, în urma procesului de amorțire și a celui de clivaj, durerea, frica, furia, dezgustul sau rușinea nu mai pot pătrunde în experiența conștientă.

[ edit ]

Savoir-Vivre

20. Creierul fericit - de Dean Burnett

editura baroquebooks.ro

Dr. Dean Burnett este profesor, neurocercetător la Cardiff University’s Institute of Psychological Medicine & Clinical Neurosciences. Timpul liber şi-l consacră spectacolelor de stand-up comedy și scrie un foarte apreciat blog științific – Brain Flapping – pentru ziarul The Guardian.

[ edit ]


21. Cum să NU scrii un roman - Baroque Books & Arts - de Howard Mittelmark & Sandra Newman

editura baroquebooks.ro

Howard Mittelmark a lucrat pentru agenți literari și editori de carte sau de presă, în diverse funcții editoriale. Cronicile de carte și eseurile sale au apărut în The New York Times, The Washington Post, The Philadelphia Inquirer, International Herald Tribune, Hollywood Reporter și în multe alte publicații.
A scris romanul Age of consent și o întreagă serie de cărţi de știință pentru copii. În calitate de ghost-writer s-a implicat activ în zeci de romane și de memorii, inclusiv în două bestselleruri New York Times.
Sandra Newman este autoarea celebrului volum Lit Kit, o modernă şi non­conformistă istorie a literaturii universale. Apoi a scris două romane, Cake și The Only Good Thing Anyone Has Ever Done (finalist la Guardian First Book Award, ediția din Marea Britanie). Memoriile ei, Folk Tales of the Rich, au apărut la Random House. A predat

[ edit ]

22. Cum să asculți și să te faci ascultat - de Alain Braconnier

editura edituratrei.ro

Titlul original: On ne m'écoute pas!
Limba originală: franceză
Traducere: Alina Popescu
Anul apariţiei: 2019
Format: 130 x 200 mm, paperback

[ edit ]


Svoir-Vivre

23. Cum să te faci nevăzut - de Akiko Busch

editura baroquebooks.ro

Akiko Busch este profesoară la School of Visual Arts din New York și autoare a unei apreciate colecții de  eseuri, printre care Geography of Home, Nine Ways to Cross a River și The Incidental Steward. A fost editor la Metropolis Magazine și a conceput nenumărate cataloage pentru expoziții. În prezent locuiește în Hudson Valley.

[ edit ]

 In Vino Veritas

24. Curioasa lume a vinului - de Richard Vine

editura baroquebooks.ro

O fermecătoare suită de personaje şi idei pline de culoare, locuri celebre și istorii fascinante din ameţitorul univers al creatorilor de vin. Richard Vinea a pornit de la munca în pivnițe, a trecut în laborator și apoi a devenit producător de vin cu o producție de peste șase milioane de sticle anual.

„Richard Vine a văzut, a auzit și a băut totul, iar noi ridicăm paharul în cinstea lui. Bucurați-vă!“ - JOE BORELLO, președinte al Tasters Guild International

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

25. De la terapeut la coach - de Julia Vaughan Smith

editura edituratrei.ro

Titlul original: Therapist into Coach
Limba originală: engleză
Traducere de Andreea Talmazan
Anul apariţiei: 2018
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

Savoir-Vivre

26. Decartează îndoielile cu Descartes - de Marie Robert

editura baroquebooks.ro/

Marie Robert, născută pe 30 decembrie 1985, în Boulogne-Billancourt, este profesoară de litere şi de filozofie.
După absolvirea liceului Rodin, din Paris, Marie și-a continuat studiile la Universitatea Paris IV Sorbonne, în sociologie şi filozofie. În 2010 și-a încheiat studiile masterale în specia­lizarea „Logică, filozofie, istorie, sociologia ştiinţelor”, azi fiind doctorand în filozofie și predă filozofie la Universitatea de Psihologie Descartes, din Paris, şi la Liceul Internaţional Montessori, din Bailly, în același timp având și multe proiecte editoriale.

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

27. Diagnostic Psihodinamic Operaţionalizat OPD-2. Manual de diagnostic şi planificarea terapiei - de Colectiv OPD

editura edituratrei.ro

Titlul original: Arbeitsgruppe OPD. Operationalisierte Psychodynamische Diagnostik OPD.
Publicată de: Verlag Hans Huber, Hogrefe AG, Bern
Limba originală: germană
Traducere de: Mihaela Sanda Oprea Aron, Nicoleta Dumitru, Daniela Boutiere, Gabriela Hum
Anul apariţiei: 2012, 2019

[ edit ]

 Savoir-Vivre

28. Elogiul simplităţii - de Dominique Loreau

editura baroquebooks.ro

Stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, Dominique Loreau este pă­trunsă de maniera de viaţă a ţării sale de adopţie, ce se bazează pe principiul Moins pour plus aplicat în toate domeniile, de la materie până la spirit. Purifică-ţi sufletul, goleşte-ţi şifonierul, renunţă la cumpărăturile compulsive, mănâncă frugal, îngrijeşte-ţi corpul şi numai atunci îţi vei bucura şi spiritul. De la arta de a vă simţi bine chez vous la arta de a fi fericiţi en vous, Dominique Loreau transpune prin­cipiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit.“

[ edit ]


Svoir-vivre

29. Eşti ceea ce citeşti - de Jodie Jackson

editura baroquebooks.ro

Jodie Jackson este autoare de cărți, cercetătoare, lideră de campanii și parteneră în Constructive Journalism Project. Are un masterat în psihologie pozitivă aplicată la University of East London, program în care a studiat efectul psihologic al știrilor, și participă frecvent ca vorbitor la conferințe media și în universități. Locuiește la Londra.

[ edit ]

 In Vino Veritas

30. Expert în vin în 24 de ore - de Jancis Robinson

editura baroquebooks.ro

Jancis Robinson, preoteasa mondială a vinului, este autoarea celebrelor volume Oxford Companion to Wine şi World Atlas of Wine şi a rubricii de vin din Financial Times.

Ce este vinul?, Cum se face vinul?, Roșu, alb sau rosé?, Cum să alegeți vinul dintr-un magazin și cum să alegeți magazinul de vinuri, Cum să alegeți vinul din meniul de restaurant, Zece moduri de a alege .

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

31. Expresia psihopatologică în pictură - de Aurel Romila

editura edituratrei.ro

Psihopatologia îmbracă multe forme – de la cele mai grave, care echivalează cu o dezintegrare aproape completă a personalității, la cele mai ușoare, mai acceptabile social, în care suferința individului poate trece neobservată de cei din jurul său. În adâncuri există însă mereu un zbucium, ce transpare prin produsele inconștientului – gesturi, cuvinte rostite fără voie, vise, creații artistice. Aici intervine, însă, o primă întrebare: sunt acestea din urmă artă? În ce măsură desenele și picturile persoanelor atinse de boala psihică pot transmite fiorul și încântarea pe care privitorul le trăiește în fața unui Rembrandt?

[ edit ]

 Savoir-Vivre

32. Faza cu fotbalul - Baroque Books & Arts - de Simon Critchley

editura baroquebooks.ro

Simon Critchley este profesor de filozofie la New School for Social Research din New York, după ce a predat la University of Cardiff, The University of Essex și la College International de Philosophie din Paris. Autor al unui număr impresionant de volume în domenii dintre cele mai diverse – istoria filozofiei, teoria politicii, religie, etică, estetică, lite­ratură, teatru, David Bowie, Hamlet și nu în ultimul rând fotbal –, singurul său cult este, după cum afirmă, cel pentru Liverpool Football Club.

[ edit ]


33. Fericire - Sau ceea ce contează cu adevărat în viaţă - de Hanno Beck & Aloys Prinz

editura baroquebooks.ro

Hanno Beck este redactor la Frankfurter Allgemeine Zeitung și, din 2006, profesor la Pforzheim Universität, în Germania. A câștigat Deutscher Finanzbuchpreis.
Aloys Prinz este profesor de economie la Westfälische Wilhelms Universität din Münster, Germania, și câștigător al aceluiași Deutscher Finanzbuchpreis.

[ edit ]

34. Geanta, un amor de-o viaţă - de Dominique Loreau

editura baroquebooks.ro

Stabilită în Japonia de peste douăzeci de ani, Dominique Loreau este pă­trunsă de maniera de viaţă a ţării sale de adopţie, ce se bazează pe principiul Moins pour plus aplicat în toate domeniile, de la materie până la spirit. Purifică-ţi sufletul, goleşte-ţi şifonierul, renunţă la cumpărăturile compulsive, mănâncă frugal, îngrijeşte-ţi corpul şi numai atunci îţi vei bucura şi spiritul. De la arta de a vă simţi bine chez vous la arta de a fi fericiţi en vous, Dominique Loreau transpune prin­cipiile Orientului pentru Occident, plecând de la dictonul japonez care spune că: „Perfecţiunea nu constă în a face lucruri neobişnuite, ci în a face lucruri obişnuite într-un mod neobişnuit.“
- Baroque Books & Arts

[ edit ]


 Savoir-Vivre

35. Generaţia smartphone. iGen - de Jean M. Twenge

editura baroquebooks.ro

Tehnologia ultimului secol a schimbat cultura, iar cultura a schimbat lumea și a populat-o cu o nouă specie: generația rețelelor sociale. Ce limbă vorbesc copiii ei? Ce limba vorbesc adolescenții? Cum funcționează ei, cum pot fi educați, ce speranțe au și ce îi nemulțumește, ce își doresc și ce detestă? Și ce se poate spune despre ei, pe scurt? Sunt mult mai statici, ceva mai tole­ranți, categoric mai puțin feri­ciți și aproape deloc pregătiți pentru maturitate. Ce este de făcut?

[ edit ]

 Savoir-Vivre

36. Ghidul antic al vietii moderne - de Natalie Haynes

editura baroquebooks.ro

Natalie Haynes a urmat studii clasice la Cambridge, apoi a început o carieră strălucită de stand-up comedian. Are emisiuni la BBC Radio 4 și e critic la The Review Show de la BBC 2. A scris și a prefațat nenumărate documentare radio, printre care OedipusEnders, despre legătura dintre tragedia greacă și soap opera. Este editorialist la The Independent și publică articole în The Guardian, The Observer, The Sunday Times, The Sunday Telegraph și Big Issue. În prezent locuiește la Londra.
Antichitatea sau vremea în care înțelepciunea maselor a compensat pe deplin stupiditatea indivizilor.

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

38. Hârtia. O elegie - Baroque Books & Arts - de Ian Sansom

editura baroquebooks.ro

Un regal pentru regina istoriei
Hârtia este cheia ce ne deschide tainele lumii, iar civilizaţia prezentului îi datorează aproape totul.
Fragilă, vremelnică, dar nepieritoare!

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

39. ICD-10-CM. Studii de caz pentru viitorii psihologi clinicieni. Probleme psihologice și comportamentale - de Jack B. Schaffer, Emil Rodolfa

editura edituratrei.ro

Titlul original: An ICD-10-CM Casebook and Workbook for Students: Psychological and Behavioral Conditions
Limba originală: engleză
Traducere de Ruxandra Rădulescu
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

40. Ikigai sau sensul vieţii - de Bettina Lemkeilustraţii: Cristiana Radu

editura baroquebooks.ro

Bettina Lemke este autoare freelance, editoare și traducătoare.
După obținerea unei diplome în studii americane și literatură engleză și spaniolă, s-a ocupat mulți ani de activitatea editorială. În urmă cu șaptesprezece ani, a renunțat la munca într-o mare editură din München și s-a dedicat activității de autoare independentă. A tradus în germană, printre altele, volumele scrise de John Strelecky și Barbara Sher. Printre lucrările de succes publicate de ea se numără Der kleine Taschenbuddhist și, mai recent, Geschenke fuer die Seele. Bettina Lemke trăiește lângă München, dar petrece mai multe luni pe an în Irlanda, pe care o consideră un al doilea cămin.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

41. În mintea copiilor - de Svetlana Dorosheva (Grafică şi text)

editura baroquebooks.ro

„Eu și copiii mei. Întâmplări fericite și momente delicate, bucurii, revolte, întrebări sfredelitoare și curiozități un pic prea mature, uneori și puțină minciună – cât să coloreze monotonia –, mânuțe murdare, guturaiuri, urlete și vânătăi, scutece, jucării, certuri, tandrețe și multă dragoste: Adam, 3 ani, Liran, 6 ani și Alioșa, 11 ani. Fără sfaturi utile, pentru că educarea unui copil a fost, este și va fi o treabă foarte personală. Am învățat, am luat notițe, am desenat și am pregătit pentru voi doar 22 de episoade pe tema marii neputințe a oamenilor mari în fața copiilor. Dedic această carte părinților – părinților mei și, în general, tuturor oamenilor din lume care au pășit pe drumul acesta plin de erori, de întâmplări neprevăzute și de smerenie. În speranța că ei vor râde și că vor înțelege că fac totul așa cum se cuvine. Indiferent de ceea ce au făcut.“ – SVETLANA DOROSHEVA,

[ edit ]

42. Înalta societate - ediția a II-a - de Alexander von Schönburg

editura baroquebooks.ro

Alexander von Schönburg, temut cronicar monden, ne propune o expediţie prin lumea de poveste a celor frumoşi şi bogaţi, a miliardarilor cu iahturi, avioane şi submarine personale, cu descendenţă nobiliară şi palate cumpărate peste noapte, în ritmul unui dans nebun pe marginea unei prăpăstii de lux.
Contele Alexander von Schönburg s-a născut în 1969, în Somalia, unde tatăl său era corespondent de presă. Este căsătorit cu prinţesa Irina Verena de Hessa, nepoata prinţului Christoph de Hessa şi strănepoata reginei Elisabeta a II-a. Împreună au trei copii, descendenţi direcţi ai reginei Victoria şi stră-stră-strănepoţi ai prinţesei Margareta de Prusia, mezina împăratului Frederic.
„Astăzi, cine are bani duce în general lipsă de stil, iar cine are stil duce în general lipsă de bani. Pe timpuri, snobismul îndeplinea o anumită funcţie, câtă vreme exponenţii înaltei societăţi impuneau un stil care merita imitat. [...].

[ edit ]


 In Vino Veritas

43. Istoria juridică a viței-de-vie și a vinului la români - de Horia Vladimir Ursu

editura baroquebooks.ro

„Cititorul care va avea răbdarea să parcurgă până la capăt acest volum va fi răsplătit cu asupra de măsură, pentru că paginile care urmează nu sunt o hermeneutică aridă a cutumelor și reglementărilor juridice din vechiul drept românesc și din perioada de început a dreptului modern, ci alcătuiesc o imagine vie și atractivă, dar și cuprinzătoare și exactă a faptelor de viață relevante, în evoluția lor, care i-au legat și îi leagă pe români, în întreaga lor istorie, de vița-de-vie și de vin.
Horia Vladimir Ursu are avantajul unei duble calificări: este și doctor în drept, este și doctor în istorie. Numai un autor cu această dublă calificare putea să înțeleagă întrepătrunderea subtilă, dar consistentă, dintre matricea factuală a viței-de-vie și a vinului, pe de o parte, și regulile de drept care au modelat-o și remodelat-o timp de mai multe secole. Fără erudiție ostentativă, autorul utilizează totuși un volum imens de informații, selectat

[ edit ]

Savoir-Vivre

44. Istoria neașteptată - de Sam Willis & James Daybell

editura baroquebooks.ro
O colecţie de formare şi rafinare a personalităţii, à la légère, fără nicio declaraţie de intenţie programatică. Enciclopedii şi alte lucrări capabile să corecteze micile imperfecţiuni şi să răspundă la marile întrebări cu graţie, umor şi inteligenţă, pentru cititorii care îşi caută bucurii oneste într-o lume a speranţelor amânate.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

45. Istoria pierdută a creştinismului - de Philip Jenkins

editura baroquebooks.ro

Philip Jenkins este profesor de istorie la Baylor University din Statele Unite și codirector al progra­mului de studii istorice ale religiei din cadrul Institutului de studii ale religiei al aceleiași universități. În același timp, este și Edwin Erle Sparks Professor of Humanities Emeritus la Pennsylvania State University. În trecut a predat drept penal la Pennsylvania State University. Este autor al unui impresionant număr de volume care abordează o varietate de subiecte în domeniul istoriei, dreptului și religiei și desfășoară o intensă activitate publicistică.

CREŞTINISMUL ȘI POVESTEA LUI PIERDUTĂ : CREDINŢĂ, PROFUNZIME, ELEGANȚĂ ȘI ERUDIȚIE

„Scrierile de istorie bisericească au faima că ar fi partinice, influenţate (inevitabil?) de confesiunea şi, eventual, de obliga­ţiile contractuale ale autorului. Dacă este sau nu aşa, nimeni nu o poate spune cu mâna pe inimă.

[ edit ]

46. Istoria şi arta ceaiului - de Laura C. Martin

editura baroquebooks.ro

Laura C. Martin a publicat peste douăzeci și cinci de volume din universul peisagisticii, distinse cu nenu­mărate premii. De zeci de ani studiază complexitatea plantelor și participă la emisiuni de televiziune precum Home Matters și Victory Garden. A lucrat ca redactor de specialitate la revistele Atlanta Homes and Lifestyles și Georgia și scrie pentru publicații diverse, de la American Horticulturist și până la Better Homes & Gardens.

[ edit ]


 In Vino Veritas

47. Istoria sticlei de vin - de Jean-Robert Pitte

editura baroquebooks.ro

Președinte al Academiei Vinului din Franța și președinte al Societății de Geografie, Jean-Robert Pitte este specialist în geografie culturală. De la Istoria peisajului francez (1983) până la Bordeaux-Bourgogne. Pasiunile rivale (2007), el realizează de treizeci de ani o amplă cercetare asupra geografiei gastronomiei și vinului.

[ edit ]

Savoir-Vivre

48. Istorie pentru cei care se tem de istorie - de Sebastian Schnoy

editura baroquebooks.ro
Sebastian Schnoy s-a născut în 1969, la Hamburg. După absolvirea studiilor de istorie, a ales o carieră de scenă şi astăzi este considerat cel mai amuzant istoric al Germaniei.

„Istoricul este reporterul care niciodată nu a fost prezent la locul faptei.“ – WILLIAM SOMERSET MAUGHAM

„Istoria este minciuna asupra căreia s-a căzut de acord.“ – NAPOLEON BONAPARTE

Se spune că paradisul ar fi în acel loc în care există poliţişti britanici, mecanici germani, bucătari francezi, iubiţi italieni şi guvernanţi elveţieni. Iar infernul acolo unde bucătarii sunt britanici, poliţiştii germani, mecanicii francezi, iubiţii elveţieni şi guvernanţii întregii poveşti italieni.

Sebastian Schnoy s-a născut în 1969, la Hamburg. După absolvirea studiilor de istorie, a ales o carieră de scenă şi astăzi este considerat cel mai amuzant istoric al Germaniei.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

49. Kant nu mai găseşti soluţii, cheamă un filozof - de Marie Robert

editura baroquebooks.ro

Marie Robert, născută pe 30 decembrie 1985, în Boulogne-Billancourt, este profesoară de litere şi de filozofie.
După absolvirea liceului Rodin, din Paris, Marie și-a continuat studiile la Universitatea Paris IV Sorbonne, în sociologie şi filozofie. În 2010 și-a încheiat studiile masterale în specia­lizarea „Logică, filozofie, istorie, sociologia ştiinţelor”, azi fiind doctorand în filozofie și predă filozofie la Universitatea de Psihologie Descartes, din Paris, şi la Liceul Internaţional Montessori, din Bailly, în același timp având și multe proiecte editoriale. traducere: Ines Hristea, ilustraţia copertei: Irina Dobrescu. Baroque Books & Arts. Savoir-Vivre

[ edit ]

 Psihologie Psihoterapie

50. Limbajul uitat. O introducere în înțelegerea viselor, basmelor și miturilor - de Erich Fromm

editura edituratrei.ro

Titlul original: The Forgotten Language: An Introduction to the Understanding of Dreams, Fairy Tales and Myths
Limba originală: engleză
Traducere de Costel Popa
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

În fiecare noapte dormim și visăm. Inventăm povești care nu s-au întâmplat niciodată și care nici n-ar fi putut exista vreodată în realitate.

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

51. Lumea interpersonală a copilului. O perspectivă bazată pe psihanaliză și psihologia dezvoltării - de Daniel N. Stern

editura edituratrei.ro

Titlul original: The Interpersonal World Of The Infant: A View from Psychoanalysis and Developmental Psychology
Limba originală: engleză
Traducere de Vlad Vedeanu
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

 Savoir-Vivre

52. Maniere digitale - de Victoria Turk

editura baroquebooks.ro

Victoria Turk este senior editor la WIRED UK, unde supervizează secțiunea despre cultură, se ocupă de conținutul video al publicației și scrie atât pentru print, cât și pentru online. Înainte de a se alătura echipei WIRED a fost editor la New Scientist și la Motherboard UK, canalul de știință și tehnologie al VICE.

[ edit ]


 In Vino Veritas

53. O mare de vin și un strop de filozofie - de Fritz Allhoff

editura baroquebooks.ro

Fritz Allhoff este profesor de filozofie la Western Michigan University, fiind specializat în etică aplicată – mai ales în domeniul biomedical și al războiului – dar și în etica teoretică și în filozofia dreptului. În timpul liber practică tenisul și ciclismul și, nu în ultimul rând, este un pasionat al vinului, pe care îl degustă cu plăcere peste tot în lume.
„Una dintre cele mai alese plăceri, erudiție și multă pasiune. Marii artiști ai strugurilor atacă subiectele alese cu vervă socratică.
Bulgări de aur ai spiritului… de la începutul până la sfârșitul volumului.“ - Wine Enthusiast
Gânditori, critici și producători de vin își împărtășesc pasiunea pentru licoarea zeilor în eseuri organizate tematic, explorând cele mai serioase tărâmuri filozofice, sensurile, natura și profundele semnificații ale vinului.
Arta și cultura vinului, Degustarea și discuțiile din jurul vinului,

[ edit ]

 Psihologie Psihoterapie

54. Pacienți narcisici, terapeuți începători. Conceptualizare, tratament și gestionarea contratransferului - de Steven K. Huprich

editura edituratrei.ro

Titlul original: Narcissistic Patients and New Therapists: Conceptualization, Treatment, and Managing Countertransference
Limba originală: engleză
Traducere de Daniela Andronache
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]


 In Vino Veritas

55. Pe aripile vinului - de Bianca Bosker

editura baroquebooks.ro

Bianca Bosker a absolvit Universitatea Princeton şi locuieşte la New York.
Articolele ei despre gastronomie, vinuri, arhitectură și tehnologie au fost publicate în Atlantic, T (revista de style a publicației de prestigiu New York Times), Food & Wine, Wall Street Journal, Guardian și The New Republic, precum și în The New Yorker, fiind răsplătite cu nenumărate premii din partea Society of American Business Editors and Writers și din partea Society of Professional Journalists. Este autoarea volumului Original Copies: Architectural Mimicry in Contemporary China, prima relatare completă a mișcării „duplitecture” din China – o explorare critică a culturii chineze de copiere.

[ edit ]

 Savoir-Vivre

56. Pe bune / De tot rahatul - de Harry G. Frankfurt

editura baroquebooks.ro
O colecţie de formare şi rafinare a personalităţii, à la légère, fără nicio declaraţie de intenţie programatică. Enciclopedii şi alte lucrări capabile să corecteze micile imperfecţiuni şi să răspundă la marile întrebări cu graţie, umor şi inteligenţă, pentru cititorii care îşi caută bucurii oneste într-o lume a speranţelor amânate.Harry G. Frankfurt, traducere: Mihai Moroiu, ilustraţia copertei: Stela Lie, dimensiunile cartii: 135 x 210 mm; 128 pagini,

Celebrul moralist Harry G. Frankfurt este profesor emerit de filozofie la Princeton University. În trecut a predat la Yale University, la Rockefeller University, la Oxford University și la Ohio State University.

Bullshit, sau natura unui lucru recunoscut de toți, dar neînțeles de nimeni.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

57. Politețea - de Frédéric Rouvillois

editura baroquebooks.ro

Celebru eseist şi jurnalist francez, născut în 1964, Frédéric Rouvillois a publicat numeroase volume de istoria ideilor.

[ edit ]

Savoir-Vivre

58. Psihologia culorilor - de Karen Haller

editura baroquebooks.ro/

 FASCINAŢIA CULORILOR, DE LA OMUL DE CRO-MAGNON LA MICHELANGELO

„Îmi doresc ca toţi oamenii să poată vorbi fluent limba culorilor, de la joie de vivre la sobrietate, pentru că, dacă știi să le spui că le iubești, și ele te vor iubi pe tine. Să trăieşti o viaţă colorată nu înseamnă să te îmbraci din cap până-n picioare ca un papagal, ci să fii cinstit cu tine însuţi şi să-ţi exprimi adevărata personalitate.“ - KAREN HALLER
Karen Haller este o autoritate internaţională în domeniul psihologiei aplicate a culorilor, fiind specializată în coloristica de brand, de interior şi personală. După ce a studiat culorile vreme de peste douăzeci de ani, Karen susţine că acesta este un subiect extrem de generos şi de complex, cu efecte extraordinare în viaţa cotidiană, dar şi în sfera afacerilor. Povestea ei de dragoste cu culorile a început în copilărie, când, fiind pusă în faţa unui snop de creioane colorate, marea ei problemă a fost « Ce culoare să

[ edit ]


 Noblesse

59. Regi, războaie și cocote - de Cristoph Schulte-Richtering

editura baroquebooks.ro

Abilă până la magnific şi comică până la sublim, istoria lumii în 44 de capitole, scurte şi nonconformiste: de la cruciade la criza financiară, de la Leonardo da Vinci şi Machiavelli la Marco Polo şi Wagner, Gutenberg şi Shakespeare.
Christoph Schulte-Richtering s-a născut în 1968, la Osnabrück, Germania. În prezent, amuză cu regularitate un public format din milioane de telespectatori şi scrie texte pentru câţiva dintre cei mai mari prezentatori TV din Germania. Cunoştinţele sale vaste le-a dobândit în urma studiilor de germanistică, anglistică, medievalistică şi lingvistică. Locuieşte cu familia sa la Köln.
„Christoph Schulte-Richtering este frumos şi spiritual, iar eu nu mint decât o singură dată într-o propoziţie.“ - THOMAS GOTTSCHALK
Fapte şi date, date şi fapte, inteligent şi adorabil ambalate. Atenţionare: consumul de umor nu dăunează istoriei!
Pentru prima dată, o lecţie de istorie altfel.
Cu totul altfel. Formu

[ edit ]

60. Sagrada Familia - de Gijs van Hensbergen

editura baroquebooks.ro

Gijs van Hensbergen este profesor de arhitectură și autorul lucrărilor Guer­nica: The Biography of a Twentieth-Century Icon, In the Kitchens of Castile, The Encyclopedia of Decorative Styles 1850-1955, A Guide to Art Deco Style şi Gaudí.

[ edit ]


 Savoir-Vivre

61. Și tu poți să zbori - de Seth Godin

editura baroquebooks.ro

Seth Godin este autorul a optsprezece bestselleruri internaționale care au schimbat felul cum gândesc oamenii despre marketing, leadership și modul de răspândire a ideilor. El a fondat Yoyodyne și Squidoo, deține unul dintre cele mai influente bloguri de afaceri din lume, este un antreprenor de succes și un conferențiar foarte apreciat. Toți suntem ciudați, volumul său apă­rut la Baroque Books & Arts, se bucură de un enorm succes în România.
„I-ai pe Leo Burnett, David Ogilvy, Bill Bernbach şi Mark Twain. Combină-le minţile şi rade-i în cap. Pe cine obţii? Pe Seth Godin.“ – JAY LEVINSON, Guerilla Marketing
„În artă nu există un răspuns corect. Putem, cel mult, să sperăm la un răspuns interesant.“ – SETH GODIN

[ edit ]

 Savoir-Vivre

62. Şi voi trăi mereu - de Jean d’Ormesson

editura baroquebooks.ro

Jean d’Ormesson (1925–2017) este una dintre marile figuri ale literaturii fran­ceze contemporane. Romancier, eseist şi filozof, este adesea evocat ca eternul „fericit“, graţie seninătăţii sale îndelung hrănite cultural. Născut la Paris, într-o familie aristocratică, în care vederile de dreapta şi de stânga se calibrau reciproc prin filtrul catolicismului, contele Jean Bruno Wladimir François de Paule Le Fèvre d’Ormesson a studiat filozofia la École normale supérieure. Între 1974 şi 1977 a condus prestigiosul cotidian Le Figaro. În 1973 a devenit membru al Academiei Franceze, preluând fotoliul lui Jules Romains, după ce obţinuse, în 1971, marele premiu pentru roman al Aca­demiei Franceze, pentru La Gloire de l’Empire.

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

63. Simboluri vindecătoare în psihoterapie - de Erik D. Goodwyn

editura edituratrei.ro

Titlul original: HEALING SYMBOLS IN PSYCHOTHERAPY: A RITUAL APPROACH
Limba originală: engleză
Traducere de Radu Filip
Anul apariţiei: 2018
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

 Savoir-Vivre

64. Speranţă fără optimism - de Terry Eagleton

editura baroquebooks.ro

Maestrul recunoscut al comediei și una dintre cele mai sclipitoare minţi ale epocii noastre, Terry Eagleton este un filosof, critic şi teoretician literar britanic. S-a născut în 1943, în Salford, Marea Britanie, într-o familie de irlandezi catolici. Şi-a făcut studiile la Trinity College şi la Jesus College, Cambridge. A început să predea la University of Oxford şi, în calitate de visiting-professor, la Cornell University, Duke University, Iowa University, Melbourne University, Yale University şi la Trinity College, Dublin. Deţine titlul de Distinguished Professor of English Literature la Lancaster University. Este autorul a peste patruzeci de lucrări de teorie literară, postmodernism, poli­tică, ideologie și religie, care au avut un succes fantastic în întreaga lume.

[ edit ]


65. Tărâmul lămâilor - Baroque Books & Arts - de Helena Attlee

editura baroquebooks.ro

Scriitoare şi jurnalistă britanică, Helena Attlee lucrează în Italia de mai bine de treizeci de ani, subiectele ei predilecte fiind grădinile şi istoria. Colaborează cu numeroase reviste pentru care scrie articole pe teme de arhitectură, design interior şi, desigur, grădini.
Susţine conferinţe cu tematici diverse din domeniul istoriei grădinilor şi al peisagisticii şi, în colaborare cu o agenţie turistică de profil, concepe şi conduce tururi de vizitare a unor grădini şi parcuri celebre din Italia, Portugalia şi Marea Britanie. Printre cărţile ei se numără Grădinile Italiei: O istorie culturală, Grădinile Portugaliei, Grădinile Japoniei, Grădinile par­ticulare ale Italiei: O privire din interior.

[ edit ]

66. Teoria interpersonală a psihiatriei. Aplicații practice și noi direcții - de Harry Stack Sullivan

editura edituratrei.ro
Astfel, așa cum psihobiologia caută să studieze ființa umană individuală și așa cum antropologia culturală, care a adus o mare contribuție la psihologia socială, caută să studieze moștenirea socială ce transpare din comportamentul concertat al oamenilor care formează un grup, psihiatria — și știința convergentă, psihologia socială — caută să studieze procesele interpersonale condiționate biologic și cultural, dar sui generis, care au loc în situațiile interpersonale la care participă, prin profesia sa, psihiatrul observator - H.S. Sullivan

[ edit ]


67. Terapia schemelor. Ghid practic - de Gitta Jacob, Arnoud Arntz

editura edituratrei.ro

Titlul original: Schematherapie in der Praxis
Limba originală: germană
Traducere de Ioana Brigle
Anul apariţiei: 2020
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

 Psihologie Psihoterapie

68. Traumă, anxietate și iubire. Constelarea intenției: calea către o autonomie sănătoasă - de Franz Ruppert

editura edituratrei.ro

Titlul original: TRAUMA, ANGST UND LIEBE
Limba originală: germană
Traducere de Laura Karsch și Violeta Dincă
Anul apariţiei: 2019
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]


 Psihologie Psihoterapie

69. Tulburările de personalitate din DSM-5. Evaluare, conceptualizare de caz și tratament - de Len Sperry

editura edituratrei.ro

Titlul original: Handbook of Diagnosis and Treatment of DSM-5 Personality Disorders
Limba originală: engleză
Traducere de Camelia Dumitru
Anul apariţiei: 2018
Format: 165 x 235 mm, paperback cu clape

[ edit ]

Savoir-Vivre

70. Umor - de Terry Eagleton

editura baroquebooks.ro

Maestrul recunoscut al comediei și una dintre cele mai sclipitoare minţi ale epocii noastre, Terry Eagleton este un filosof, critic şi teoretician literar britanic. S-a născut în 1943, în Salford, Marea Britanie, într-o familie de irlandezi catolici. Şi-a făcut studiile la Trinity College şi la Jesus College, Cambridge. A început să predea la University of Oxford şi, în calitate de visiting-professor, la Cornell University, Duke University, Iowa University, Melbourne University, Yale University şi la Trinity College, Dublin. Deţine titlul de Distinguished Professor of English Literature la Lancaster University. Este autorul a peste patruzeci de lucrări de teorie literară, postmodernism, poli­tică, ideologie și religie, care au avut un succes fantastic în întreaga lume.

[ edit ]


71. Vă spun sincer, mint perfect - Baroque Books & Arts - de Ute Ehrhardt, Wilhelm Johnen

editura baroquebooks.ro

Ute Ehrhardt s-a născut în 1956 la Kassel, în Germania. Este licenţiată în psihologie şi lucrează ca psihoterapeut, consultant de carieră şi mediator. Susţine seminarii de psihologie în domeniul economic şi oferă consultanţă pentru corporaţii. Este căsătorită cu Wilhelm Johnen, coautorul acestei lucrări.
A scris celebrul volum Fetele bune ajung în rai, fetele rele ajung unde vor.
Minciuni estetice şi gena egoistă, intimitate versus pasiune, ambalajul amăgirilor şi raţia de fericire.
Unii mint, iar altora le place să creadă, pentru că iubirea adevărată cu minciună subţire se ţine.

[ edit ]

Savoir-Vivre

72. Viaţa secretă a soţilor - de Melissa Katsoulis

editura baroquebooks.ro

Melissa Katsoulis scrie recenzii de carte pentru The Times şi publică articole în The Sunday Telegraph și The Financial Times. Este autoarea volumului Telling Tales: A History of Literary Hoaxes și locuiește în Londra.

[ edit ]


 In Vino Veritas

73. Vin și divin - de Jean-Robert Pitte

editura baroquebooks.ro
Jean-Robert Pitte este președinte al Academiei Vinului din Franța și președinte al Societății de Geografie, membru al Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice. Din 2003 până în 2008 a fost preşedintele Universităţii Paris-Sorbona. De la Istoria peisajului francez până la Bordeaux-Bourgogne – pasiunile rivale, el realizează de treizeci de ani o amplă cercetare asupra geografiei gastronomiei și vinului.

SEDUCĂTOR , MALIȚIOS, ARTIZAN AL PLĂCERII, DAR ȘI AL EXCESULUI, ROD AL PĂMÂNTULUI REVENDICAT DE VIAȚĂ

Cultul vinului și marile religii oglindite în artă și în literatură: în Simpozionul grec sau Dionysos în mijlocul podgoriilor, redat pe o amforă din Villa Giulia de la Roma, în textele lui Euripide (considerate o prefigurare a euharistiei hristice), în Beția lui Noe din Geneză și în Cetatea lui Dumnezeu a Fericitului Augustin.

[ edit ]