Dr. Ross W. Greene a pus bazele abordării inovative, fundamentate știinţific, cunoscute acum sub numele de Soluții colaborative și proactive (SCP), descrisă în cartea de faţă și în cărţile sale anterioare. Atunci când îi tratăm pe copiii cu probleme comportamentale ca și cum ar avea o întârziere în dezvoltare și ne raportăm la ei cu aceeași compasiune și aproximativ cu aceeași abordare pe care am avea-o faţă de orice altă dificultate de învăţare, ei se descurcă mult mai bine
Intr-o lume in care apasarea duhului nelinistit al acestui veac sporeste fara incetare numarul celor mutilati sufleteste, singura "chirurgie reparatorie" cu sanse de reusita se practica doar in spitalul lui Hristos. Cufunda-te in cartea lui Jean-Claude Larchet: vei intalni acolo minunea medicinii fara de arginti...
Însușiri modificate, autor Daniel Goleman carte aparuta la editura Curtea Veche În volumul de faţă, cei doi autori şi-au propus să afle răspunsul la o întrebare aparent neobişnuită: Ce-ar fi dacă ne-am putea antrena mintea, așa cum ne antrenăm corpul? Prieteni încă din vremea studenţiei la Harvard, Daniel Goleman şi Richard Davidson şi-au unit eforturile pentru a întocmi un studiu riguros dedicat meditaţiei, precum şi beneficiilor pe care le aduce practicarea responsabilă şi constantă a acestui străvechi exerciţiu spiritual. Pornind de la experienţa personală în ashramuri indiene, meticuloase cercetări de laborator şi o bibliografie extinsă, autorii demontează mituri şi ne explică care sunt efectele benefice pe care meditaţia le are asupra minţii, a sufletului şi a trupului.
Curajul de a fi tu însuți , autor Jacques Salomé carte aparuta la editura Curtea Veche Publishing anul publicarii: 2019 Cartea ne învață cum să identificăm zonele de umbră ale personalității noastre, cum să depășim suferința și să înfruntăm riscurile și obstacolele presupuse de schimbare. Cu alte cuvinte, ne învață curajul de a exista.Jacques Salomé, psihosociolog, formator, scriitor și poet, ne întredeschide o fereastră către arta de a comunica până la nivelurile profunde ale conștiinței, inspirându-se din provocările de zi cu zi ale vieții contemporane și amprentându-și discursul cu veșnica lui stare poetică.
Emoţiile distructive. Ediţia a III-a , autor Daniel Goleman carte aparuta la editura Curtea Veche Publishing anul publicarii: 2013 format 14,50 × 20,30 cmMulte dintre suferinţele îndurate de-a lungul timpului de umanitate au fost generate de emoţii distructive de acele reacţii afective care ne rănesc pe noi înşine, dar şi pe ceilalţi. Dar ce sunt aceste emoţii şi ce anume le favorizează apariţia sau le declanşează, perturbând echilibrul interior? Cum se manifestă emoţiile în viaţa cotidiană şi ce implicaţii au, mai ales pe termen lung? Oare avem potenţialul de a ne schimba? Şi în ce fel suntem influenţaţi de cultura în care trăim? Există motive de optimism, în ceea ce priveşte controlul emoţiilor distructive? Şi dacă da, atunci cum se pot metamorfoza aceste sentimente, pentru binele şi evoluţia umanităţii?
Focus - Daniel Goleman editura Curtea Veche Publishing 2014 Autorul cărții Inteligența emoțională revine în atenția publicului cu o perspectivă originală asupra uneia dintre resursele impropriu exploatate în ziua de azi: atenția, ingredientul secret al performanței. Atenția funcționează ca un mușchi: dacă nu e antrenată, se atrofiază; în schimb, folosită cum trebuie, se dezvoltă și crește. Într-o epocă în care elementele ce te pot distrage pândesc la tot pasul și sunt imposibil de înlăturat, Daniel Goleman demonstrează că, mai mult ca oricând, avem nevoie de o atenție tot mai ascuțită pentru a înfrunta adversitățile și a prospera.
Forța binelui - Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi, autor Daniel Goleman carte aparuta la editura Curtea Veche Publishing anul publicarii: 2015Sfinţia Sa Tenzin Gyatso, al XIV-lea DALAI LAMA, este liderul spiritual al poporului tibetan. S-a născut la 6 iulie 1935, în Taktser, un sătuc din nord-estul Tibetului. Provenind dintr-o familie de ţărani, Sfinţia Sa a fost recunoscut la vârsta de 2 ani, conform tradiţiei tibetane, ca reîncarnare a predecesorului său, al XIII-lea Dalai Lama, fiind prin urmare încarnarea lui Avalokiteshvara, Buddha al Compasiunii. DANIEL GOLEMAN este un renumit psiholog, autor de cărți şi jurnalist american. S-a născut în Stockton, California, pe 7 martie 1946, într-o familie de profesori de ştiinţe umaniste. După ce a absolvit Colegiul Amherst, a urmat cursurile Universităţii California din Berkeley. A studiat şi la Harvard, în cadrul unui program de psihologie clinică, analizând mintea umană dintr-o perspectivă interdisciplinară.
Leadership: Puterea inteligenței emoționale de Daniel Goleman, editura Curtea Veche Publishing, 2016. #1 New York Times Bestseller. Dr. Goleman a scris despre ştiinţele creierului şi comportamentale pentru The New York Times timp de 12 ani. Este cofondator al Collaborative for Academic, Social and Emotional Learning şi codirector al Consortium for Research on Emotional Intelligence in Organizations. Printre cărţile sale se numără Emotional Intelligence, Primal Leadership, Destructive Emotions, Social Intelligence, Ecological Intelligence şi Brain and Emotional Intelligence: New Insights.
Traducerea editiei Conquering Depression: Heavenly Wisdom from God Illumined Teachers 1998 - autor colectiv St. Herman of Alaska Brotherhood, St Paisius Abbey, Forestiville California. Cereasca Intelepciune de la cei de Dumnezeu luminati Dascali despre cum sa birouim deprimarea. Cand omul se instraineaza de Dumnezeu, izvorul vietii, viata pe pamant devine fara sens, sau are drept singur sens satisfacerea propriilor placeri. Dar fiindca sufletul, prin firea sa, are trebuinta de Dumnezeu, singuratatea ajunge de neindurat pentru suflet si pricinuieste nemultumire, descurajare si disperare. Depresia (cuvant modern pentru deznadejde) este un fel de plictiseala avand pricina in om, impreunata cu insuflarea pamanteasca de a trai dupa chipul lumii cazute. Omul modern este inchis ca o pasare in cusca sa, fara alta alternativa decat disperarea pricinuita de lipsa libertatii duhovnicesti. Invatatura ortodoxa despre deprimare este precisa si imbelsugata. Veacuri la rand ea s-a dovedit valida, daca e aplicata cum invata Sfintii Parinti, ajutand astfel milioane de crestini sa infranga duhul demonic al deprimarii, ajungand la libertate si mantuire.
Căsătoria nu înseamnă numai relații ideale, reușite, câtă vreme oamenii nefericiți în existența lor familială sunt tot mai mulți. Astfel că a vorbi despre nereușitele vieții de familie, despre cauzele acestora, este absolut necesar – doar se știe că a fi prevenit înseamnă a fi pregătit. Cauza primară a problemelor se descoperă în lipsa de înțelegere a propriei persoane și a celuilalt, a motivelor, dorințelor și nevoilor specifice fiecăruia. De aceea, pentru a se elucida cauzele problemelor tipice, va fi nevoie să începem ca diagnosticieni și, stabilind diagnosticul familial, adică urmărind originile problemelor, să analizăm cauzele apariției neînțelegerilor din punct de vedere psihologic și teologico‑duhovnicesc, cu exemple reale, din viață, iar apoi, ca terapeuți de familie, va trebui să trasăm planul (algoritmul) salvării familiei și membrilor ei. În acest context vom dezbate problemele (impasurile) tipice din viața de familie și vom vorbi despre mijloacele rezolvării lor.
Despărţirea de omul iubit este una dintre situaţiile cele mai grele din viaţa noastră. De multe ori suferinţa aceasta ne condamnă la singurătate, şi putem suferi – aşa cum arată nenumărate exemple – vreme îndelungată. Nu este cazul să sperăm că durerea va trece singură sau că timpul o va vindeca. Vindecarea depinde de noi. Însănătoşirea începe prin învingerea gândurilor false. Când omul, în urma efortului conştient pe care l-a depus în acest sens, dobândeşte – sau redobândeşte – viziunea lucidă asupra lucrurilor, obiectivul următor este cel de a trage învăţăminte din situaţie, pentru a evita repetarea ei în viitor. Trecând de această încercare, putem să ne cunoaştem mai bine pe noi înşine, să ne maturizăm, să scăpăm de „dependenţa de dragoste” – în general, să devenim oameni mult mai bine pregătiţi pentru dragoste şi pentru viaţa de familie.
Pentru specialiştii în psihologie, psihiatrie, învăţământ şi asistenţă socială, dar şi pentru cei care nu au studii de specialitate, autorul descrie succint şi evaluează conceptele, perspectivele şi rezultatele cercetărilor din domeniul psihologiei copilului.
Nu degeaba in rugaciunea staretilor Optinei se spune: «Doamne, in toate intamplarile neprevazute nu ma lasa sa uit ca totul este trimis de Tine... Doamne, lumineaza-mi mintea si inima sa pricep vesnicele si neschimbatele Tale legi, care carmuiesc lumea, pentru ca eu, pacatosul Tau rob, sa-Ti pot sluji Tie asa cum trebuie si sa pot sluji asa cum trebuie aproapelui.»
La fel ca mitul, parabola sau fabula, basmul lărgeşte şi luminează spaţiul interior al ascultătorului. Îl face să alunece într-un loc de unde lucrurile se văd altfel.
Cartea este rezultatul cercetării şi al activităţii terapeutice specializate de peste 40 de ani, prin care a fost confirmată universalitatea celor Șapte principii. John și Julie Gottman, au verificat rezultatele acestor cercetări în cadrul Institutului Gottman.
Cartea urmăreşte categorizarea sau cum grupăm elementele realităţii şi cum ne reprezentăm mintal aceste grupări, din perspectiva dezvoltării cognitive. Modul în care ajungem la competenţa de a extrage trăsăturile relevante, astfel încât să grupăm împreună o serie de stimuli, reprezintă un pas important pentru înţelegerea deplină a conceptelor umane. Rezolvarea eficientă de probleme, spre exemplu, presupune şi flexibilitate cognitivă: cu cât identificăm mai multe soluţii potenţiale, cu atât e mai probabil că vom identifica soluţia cea mai bună.
Există un secret al cuplurilor trainice: echilibrul dintre păstrarea individualității și apropierea de celălalt. Despre păstrarea acestui echilibru vorbește cartea lui Michael Gurian.
Anxietatea e o stare sufleteasca, pe care o cunoaste, practic, oricine. Ea ne poate afecta atunci cand asteptam vesti despre cei apropiati, in situatii de incertitudine, in timpul incercarilor si, mai ales, in perioade de schimbari radicale ce pot surveni in viata noastra. Spre deosebire de frica, anxietatea nu este teama de ceva concret, ci asteptarea a ceva infricosator, nedefinit, stare de mahnire si neliniste profunda, legate de presimtirea unui pericol cu neputinta de ocolit, a unei nenorociri viitoare, insa lipsite de claritate.
Scopul fundamental al acestei lucrari este de a arata ca o parte insemnata a starilor depresive sunt urmare a unui mod pacatos de viata, urmare a actiunii distructive a pacatului asupra sufletului omenesc. Cuvintele acestea sunt valabile in primul rand pentru depresiile nevrotice, care, dupa cum se va arata mai jos, sunt inrudite cu patimile pacatoase ale trandaviei (acediei) si intristarii.
Despre ingrijirea sufletului - Nectarie de Eghina, editura Sophia: Dumnezeu voieste ca noi sa fim sfinti si desavarsiti, fiindca sfinti si desavarsiti sunt fiii Tatalui Ceresc si numai acestia sunt indreptatiti sa cheme cu fiasca dragoste harurile Lui si doar acestia vor mosteni Imparatia cerurilor.
În prezent, știința emoțiilor cunoaște o transformare revoluționară, asemănătoare cu aceea produsă de descoperirea relativității în fizică și a selecției naturale în biologie – iar această schimbare de paradigmă are implicații uriașe pentru noi toți.
„Regândirea infidelităţii” de Esther Perel, editura Curtea Veche Publishing 2018, format 13 x 20 cmÎn toate societățile, pe toate continentele şi în toate timpurile, indiferent de pedepse şi mijloacele de intimidare, bărbații şi femeile au căzut în ispită. Aproape peste tot unde oamenii se căsătoresc, monogamia este norma ofi‑cială, iar infidelitatea este norma clandestină. Aşadar, ce ne rămâne de făcut cu acest obicei existent de când lumea, interzis şi totuşi practicat la nivel universal? ” - fragment din Regândirea infidelităţii de Esther Perel
„Orice femeie poate” de David Reuben, editura Curtea Veche Publishing, 2018,Dat fiind că femeile se confruntă în continuare cu prejudecățile și cu ipocrizia societății, cum ar putea să-și găsească partenerul ideal și să aibă o viață afectivă și sexuală satisfăcătoare? Aceasta este întrebarea la care autorul oferă răspunsuri clare și practice, menite să le încurajeze să-și caute propria fericire în cunoștință de cauză.
Femeile vor sa vorbeasca despre relatie pentru ca sunt suparate si vor sa se simta mai bine. Barbatii nu vor sa vorbeasca, pentru ca acest lucru nu ii va face sa se simta mai bine. De fapt, ii va face sa se simta mai rau! Deci, indiferent daca ea il forteaza sa vorbeasca sau nu, ambii ajung sa se simta dezamagiti si deconectati.
Această lucrare, utilizată pe scară largă de către practicieni ca sursă de informații și instrument de învățare, reprezintă cartea de căpătâi pentru înțelegerea și tratamentul tulburărilor de personalitate din perspectiva terapiei cognitiv-comportamentale (TCC).
NLP-ul a început prin studierea unor personalităţi care s-au remarcat în varii domenii de activitate, având la bază ideea conform căreia mintea umană este asemenea unui computer, iar limbajul nostru verbal şi nonverbal reprezintă programele care ne permit să ne schimbăm gândirea şi să influenţăm alte persoane.
Scopul aducerii adolescentilor intr-un grup de dezvoltare personala este acela de le oferi un loc in care sa se simta integrati, acceptati si intelesi, in care sa isi permita sa experimenteze fara a se simti judecati, iar ulterior sa aleaga si sa integreze in identitatile lor acele elemente pe care ei le considera utile pentru viitor.
Din ce în ce mai mulţi oameni se confruntă astăzi cu pierderea celor dragi, cu situaţiile de abandon şi separare socioafectivă, cu traumele şi accidentele de tot felul, cu sărăcia şi lipsa de speranţă, modificări imprevizibile de status-rol cu urmări în scăderea autoîncrederii, deteriorarea imaginii de sine şi a echilibrului psihologic. Pe acest fond, domeniul pe care îl vom aborda este legat de pierdere şi suferinţă, cum să faci faţă acestora şi cum să supravieţuieşti într-o lume bântuită de durere şi aflată parcă în culmea disperării, va suscita interes, sperăm, nu numai din partea specialiştilor care lucrează în astfel de domenii (boala cronică, handicap şi eficienţă, divorţ, boli terminale şi hospitalism, adopţie, sărăcie, probleme şcolare, inadaptare socială ş.a.m.d.) ci şi din partea omului simplu, a cetăţeanului de rând, care se va regăsi în întregime, sau măcar în parte, în această carte scrisă în spiritul experienţei pierderii şi a durerii.
Avem nevoie să ne jucăm din când în când şi mai ales să ne dăm voie să fim noi. Iar acest din urmă fapt îl uităm cel mai adesea. Cartea cuprinde zeci de jocuri şi 12 scenarii dramaterapeutice experienţiale, exerciţii care pot fi folosite pentru destindere, provocare, joc, închegarea colectivului. Lucrarea a urmărit dezvoltarea şi optimizarea unui grup de copii, dar nu se rezumă doar la această categorie de vârstă.
Am fost dintotdeauna preocupată şi fascinată de capacităţile şi potenţialităţile umane manifestate în cele mai diverse situaţii. Cum reuşeşte fiinţa umană să înveţe, să creeze, să facă faţă dificultăţilor pe care le întâmpină? Cum poate să se bucure şi să renască, asemenea păsării Phoenix, din propria cenuşă, după experienţe care îi bulversează întreaga existenţă? Am început astfel să studiez aceste potenţialităţi, iniţial prin intermediul facultăţii de Psihologie, apoi cu ajutorul specializărilor masterale şi al formărilor profesionale. Mi-am îndreptat atenţia spre ceea ce mi-am dorit din copilărie, spre consiliere şi psihoterapie, practicată sub influenţa puternică a credinţei mele că oamenii au mult mai multe resurse, posibilităţi, capacităţi decât îşi dau seama sau decât îşi imaginează.
Pentru a înţelege această carte este necesar să dai o fugă până afară şi să te zgâieşti puţin la cer. Vezi o pasăre în zbor? Priveşte cu atenţie. Are o aripă sau două? Acum caută să observi alte păsări. Există vreuna care să zboare cu o singură aripă? Mulţumesc, demonstraţia a luat sfârşit. Poţi redeschide cartea, deoarece urmează să citeşti despre a doua ta aripă.
Aceasta noua scriere a parintelui Pavel Gumerov (cunoscut deja cititorului roman prin titlurile: Conflictele familiale. Prevenire si rezolvare; El si ea. In cautarea armoniei conjugale; Cele opt pacate de moarte si lupta cu ele. Ascetica ortodoxa pentru mireni) abordeaza o tema omniprezenta in viata noastra si esentiala pentru buna¬starea trupeasca si sufleteasca a omului: cea a armoniei familiale.
Lucrarea oferă o multitudine de metode practice inteligente și creative într-o abordare de tip modular, pentru a-i ajuta pe clinicieni să aleagă tehnica adecvată pentru fiecare pacient; abordarea modulară a terapiei cognitiv-comportamentale pune la dispoziția specialiştilor o alternativă atractivă la manualele tradiționale, îmbinând precizia protocolului cu flexibilitatea și cu creativitatea clinică. Tehnicile clare și bine construite sunt ilustrate cu activități și cu viniete. Aceasta este una dintre puținele cărți dedicate terapiei cognitiv-comportamentale pentru copii care cuprinde și indicații referitoare la implementarea tehnicilor terapeutice în contextul relației copil-terapeut.
O carte practică, aplicativă, care răspunde concret multor întrebări legate de dezvoltarea copilului de vârstă preşcolară şi şcolară mică Ce raport există între corp, mişcare, gândire, relaţionare? Cum să fii un cadru didactic „suficient de bun”? Se cuvine să-l lăsăm pe copil să se joace spontan sau să-i orientăm jocurile? Ce fel de experienţe motrice propui, pentru ce vârstă, cu ce scop? Cum prezinţi şi cum animi un joc colectiv? Situaţiile motrice pot compensa anumite tulburări de dezvoltare?
Înțelegând adevărata natură a fricii și a anxietății în creier, putem crea o mai bună foaie de parcurs a acestora pentru descoperirea medicamentelor și pentru dezvoltarea celor mai bune metode psihoterapeutice.
Cartea este centrată pe relaţiile dintre emoţie şi decizie, în particular pe analiza impactului strategiilor de autoreglare emoţională asupra performanţelor decizionale.
In acest tratat, Irvin Yalom examineaza semnificatia fiecarei griji existentiale si tipurile de conflict care iau nastere din intalnirea omului cu ele. Bazandu-se pe experienta clinica, cercetarea empirica si marea literatura, Yalom arata cum fiecare dintre aceste preocupari se manifesta in cadrul personalitatii si psihopatologiei, si cum tratamentul psihoterapeutic poate beneficia in urma cunoasterii lor.
Terapiile de scurta durata grupeaza practici diferite, toate avand ca punct comun dorinta de a obtine un rezultat rapid in inlaturarea unei probleme de natura psihologica. Scopul acestor terapii este de a face acest lucru intr-o maniera durabila propunand clientilor modele de deblocare si aplicare a modificarilor comportamentale intr-un interval redus de timp
Volumul de fata trece in revista, printre altele, abordarile de tip psihodinamic, cognitiv-comportamental, experiential, paradoxal, rational-emotiv, constructivist, incluzand si terapia prin mindfulness sau cea prin acceptare si angajament. Tratatul se bazeaza pe cele mai noi cercetari in domeniu si contine numeroase cazuri clinice, foarte de utile in deprinderea si aprofundarea cunostintelor privitoare la tratarea sufletului omenesc.
Orice om vine pe lume cu potențialul de a fi un învingător, sunt încredinţate autoarele Muriel James şi Dorothy Jongeward, adepte ale binecunoscutei metode psihologice numite analiză tranzacțională (AT). Îmbogăţit cu 50 de exerciţii gestaltiste pe înţelesul tuturor, volumul este un remarcabil ghid de autoanaliză, autodescoperire şi creştere spirituală. Dacă dorești să ai mai mult control asupra propriei vieți, să lucrezi mai eficient și să îi iubești cu adevărat pe ceilalţi, Născut pentru a învinge te va ajuta să descoperi înlăuntrul tău intuiţia și încrederea care caracterizează un învingător înnăscut.
Psihoterapeutul Cristina Denisa Godeanu abordeaza lucrarea "Bazele psihodinamice ale terapiilor experientiale de grup si de familie" axandu-se in special pe perspectiva psihodinamica asupra functionarii inconstiente in grupuri. Pornind de la istoricul psihoterapiei in grup sub diversele sale forme, autoarea analizeaza modelele constituirii si functionarii grupurilor.
Tulburare de alimentaţie declanşată pe fond psihic, bulimia nervoasă afectează în prezent cîteva zeci de milioane de persoane din toată lumea. Volumul analizează diverşii factori declanşatori ai bolii, de la cei genetici pînă la cei psihologici sau socioculturali, modalităţile de diagnosticare şi tipurile cele mai adecvate de tratament, selectate pe baza experienţei psihoterapeutice a autorilor şi a rezultatelor obţinute. Pe lîngă numeroasele studii de caz, programe de terapie şi metode de consiliere, aflăm poveştile de viaţă ale unor persoane care s-au confruntat cu efectele foarte grave ale bulimiei. Anexele cuprind cele mai importante scale utilizate în domeniu, precum şi un interviu de diagnostic al tulburărilor de alimentaţie. Lucrarea se adresează atît psihologilor clinicieni, psihoterapeuţilor şi studenţilor de la facultăţile de psihologie şi medicină, cît şi persoanelor care suferă de bulimie.
Demersul de evaluare clinica a copiilor si adolescentilor este unul complex, psihologul avand nevoie atat de cunostinte teoretice in domeniile psihopatologiei copilului si adolescentului si dinamicilor familiale, cat si cunostinte privind diferite metode de evaluare psihologica. Aceasta carte este scrisa cu scopul de a fi un ghid pentru psihologii clinicieni debutanti. Cititorii vor gasi aici informatii care sa-i ajute sa isi structureze demersul de evaluare clinica de la prima faza a strangerii informatiilor, pana la elaborarea si comunicarea raportului final. Filonul principal de inspiratie a fost propria mea practica clinica de 20 de ani in domeniul evaluarii si psihoterapiei copiilor si adolescentilor.
Predand psihologia relatiilor de cuplu si a familiei la Facultatea de Psihologie din cadrul Universitatii din Bucuresti, Alin Sebastian Godeanu a conceput aceasta carte ca pe un manual teoretic si aplicativ. Manualul se adreseaza studentilor, masteranzilor, doctorilor, sociologilor, clinicienilor si tuturor celor interesati sa studieze (dintr-o perspectiva stiintifica) si sa practice in domeniul psihoterapiei de cuplu si de familie.
Fara stirea lor, parintii, bunicii si stramosii ne-au lasat mostenire propriile secrete, traume nealinate, doliuri neincheiate. Decesele timpurii, abuzurile sexuale si alte tragedii din trecut au trasat urme adanci in existenta lor, care persista in timp si ne sunt transmise noua si copiilor nostri.
Limbajul corpului nu se rezuma doar la un simplu gest care ne-ar putea trada, ci reprezinta o suma de semnale transmise inconstient de propriul corp. Culoarea hainelor, pozitia ocupata intr-o incapere, pipairea repetata a urechii sau o bijuterie care atrage toate privirile ne ajuta sa ne intelegem mai bine interlocutorii.
O istorie erotică a psihanalizei. De la dădaca lui Freud la amanţii de astăzi Traducere de Nicolae Constantinescu
O carte vanduta in peste 15.000.000 de exemplare.Thomas A. Harris (1910–1995) s-a format iniţial în psihanaliză sub tutela lui Harry Stack Sullivan, după care a devenit cel mai cunoscut popularizator al analizei tranzacţionale iniţiate de Eric Berne. A lucrat ca psihiatru în forţele navale americane şi a predat la Universitatea din Arkansas.
Titlul original: Will I Ever Be Free of You?: How to Navigate a High-Conflict Divorce from a Narcissist and Heal Your Family Limba originală: engleză Traducere: Andrei Szocs Anul apariţiei: 2019 Format: 130 x 200 mm, paperback
Titlul original: Conjoint Family TherapyPublicată de: Science and Behavior Books, Inc.Limba originală: englezăTraducere de: Cristian Constantinescu Virginia Satir, unul dintre cei mai influenţi psihoterapeuţi americani, este cunoscută pentru contribuţiile sale inovatoare la terapia familiei, care pun accent pe constelaţiile sistemice familiale. Pornind de la experienţa clinică, a propus un model al procesului de schimbare, utilizat în prezent şi în domeniul organizaţional. A iniţiat primul program de formare în terapia familiei, iar ideile sale au stat la baza apariţiei programării neuro-lingvistice (NLP). A scris numeroase articole şi cărţi, printre care Arta de a făuri oameni, publicată în limba română de Editura Trei.
Editura de suflet / Editura Tabor. Arhimandritul Vasilios Bacoianis, binecunoscut cititorului român prin cărţile sale pline de simplitate şi înţelepciune, vă va da sfatul necesar pentru a scăpa de aceste patimi care parazitează resursele sufleteşti. Pentru cei urmăriţi de griji, cu un program zilnic încărcat şi cu puţin timp liber la dispoziţie, învăţăturile şi istorisirile concise şi limpezi ale părintelui Vasilios sunt, fără îndoială, sprijinul de care au nevoie în rezolvarea conflictelor şi dobândirea liniştii sufleteşti.
Colectia psihologului expert. Această lucrare se adresează în principal intervenienţilor implicaţi în structuri şcolare, educative, sociale, medicale şi medico-sociale, precum şi oricărei persoane interesate de copiii, adolescenţii şi adulţii cu tulburări de dezvoltare.
1
Volumul se adresează tuturor acestor categorii de specialişti interesaţi de perspectiva psihologică a acestor tulburări şi, în egală măsură, părinţilor şi studenţilor la psihologie şi medicină. Părinţii vor avea ocazia de a înţelege rolul activ pe care îl au de îndeplinit în lupta cu tulburarea de alimentaţie, iar cartea le va pune la dispoziţie recomandări privind căile de acţiune adecvate pe care ar putea să le urmeze în cazul fiecărei tulburări în parte. (Ion Dafinoiu)
Daniel David este profesor universitar doctor la Universitatea „Babeş‑Bolyai” din Cluj‑Napoca, profesor asociat la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, şi directorul pentru cercetare al Albert Ellis Institute, New York. Este directorul International Institute for the Advanced Study of Psychotherapy and Applied Mental Health, fiind cel mai citat psiholog din România conform analizelor scientometrice (Web of Science/Google Scholar).
Atitudinea omului fata de propria singuratate e un criteriu clar de maturitate psihologica. Cu cat este mai matura personalitatea, cu atat este mai profunda si mai bine constientizata atitudinea fata de viata, cu atat sunt mai putine intrebarile de genul: „De ce mi se intampla tocmai mie?” sau: „De ce tocmai eu?”. Acceptarea vietii in toata deplinatatea ei ii ofera omului un etalon si o perspectiva prin care toate componentele vietii isi au locul si rostul lor. Inclusiv singuratatea.
„Lucrarea se particularizează în literatura psihosociologică românească nu numai prin cantitatea și calitatea informațiilor, cu precădere din surse anglofone, ci și prin modul ingenios de prezentare. În locul structurii canonice a tratatelor de psihologie socială, în care capitolele coincid cu fenomenele și procesele psihosociale, grupurile umane, comportamentul colectiv, afilierea, agresivitatea etc. sînt inspirat reașezate în cele douăsprezece capitole ale cărții. Și ar mai fi de spus că, pe parcursul întregii lucrări, autorul nu se îndepărtează de abordarea interdisciplinară a fenomenelor și proceselor sociale, interdisciplinaritatea fiind o notă definitorie a psihologiei sociale.” (Septimiu Chelcea)
Multe din bolile si complexele psihologice care creeaza multe probleme adultilor incep inca in perioada intrauterina, in copilarie si in adolescenta. De ce sufera copiii, in ce fel actioneaza pacatele parintilor asupra sanatatii urmasilor lor, care greseli trebuie evitate in procesul educational, la ce duce pierderea sensului vietii - iata unele din numeroasele probleme pe care doreste sa le trateze autorul. El incearca sa demonstreze ca aceasta cultura duhovniceasca este o garantie a sanatatii fizice si psihice a fiecarei persoane in parte si a societatii in intregime.
Pe fiecare dintre noi glasul constiintei ne indeamna la bine, insa de cele mai multe ori respingem aceasta chemare, ne folosim in mod gresit libertatea, atat spre raul nostru, cat si spre raul celor din jur. Crezand ca ne bucuram de viata, cadem de fapt in capcana nemiloasa a pacatului. Pacatul distruge constiinta, paralizeaza vointa, intuneca sentimentele, murdareste trupul. Pacatul destrama familii, omoara copii in pantecele mamelor, aduce diverse boli. Scopul acestei carti este tocmai de a preveni cititorul in legatura cu efectele patimii desfraului asupra sanatatii, dar si in legatura cu factorii care determina bunastarea membrilor familiei crestine.
În această ediție, revizuită și extinsă, autorii au structurat capitolele în pachete de tratament pentru depresie și tulburările majore de anxietate.Cartea este livrata cu CD-rom inclus
Capitolele din această carte acoperă 16 categorii de diagnostic alese pe baza frecvenței lor la persoanele care se prezintă în clinici, precum și pe baza frecvenței lor în literatura de specialitate și în contextul educațional dedicat diagnozei, adică acele diagnostice care se bucură de atenția specialiștilor în momentul prezent. Cartea este extrem de utilă psihologilor, psihiatrilor, studenților și tuturor celor interesați de psihologia clinică.
Daca vrei sa ajungi sa-ti traiesti varsta de mijloc constient si responsabil de destinul si menirea vietii tale, bucurandu-te mai apoi de batraneti frumoase ca rod al acumularilor spirituale si materiale, e necesar sa te opresti, nici prea devreme, nici prea tarziu, in fata intrebarilor existentiale critice ce asteapta a-ti fi adresate si care te vor face sa intelegi de ce varsta de mijloc e mai mult o problema de atitudine fata de viata decat o problema de varsta, in ce chip poate deveni o etapa nebanuit de interesanta, plina de sens si entuziasm, cu ocaziile si posibilitatile ei nemaiintalnite, cu alte cuvinte, ultima sansa de a invata autentica arta de a trai.
Lucrarea de fata este orientata in primul rand catre cititorii care vin la Dumnezeu nu cu inima, ci cu ratiunea. Acestia se straduie sa analizeze in mod critic propria persoana si viata pe care au dus-o, sa inteleaga sursele duhovnicesti ale propriilor maladii si ale bolilor celor care le sunt apropiati. Foarte multi dintre noi se intorc pentru prima data spre Dumnezeu atunci cand li se agraveaza starea de sanatate sau sanatatea rudelor. Boala il impinge pe om sa isi revizuiasca sistemul de valori si cunostintele despre sine. Aceasta afirmatie este valabila mai ales in privinta bolii si a mortii unui copil.
Cate trairi intime, cate pretioase farame de psihologie ascetica s-au perindat pe dinaintea noastra in timp ce am elucidat problema patimilor in lumina invataturii Parintilor asceti! Ne-am straduit sa expunem si sa insumam vederile Parintilor – dar de ce am recurs tocmai la calauzirea lor? Pentru ca am vazut in Sfintii Parinti asceti niste pionieri ai vietii duhovnicesti crestine si, prin urmare, niste indrumatori experimentati si de neinlocuit, care ne povatuiesc la desavarsirea crestina prin numeroasele lor insemnari privitoare la calea pe care au strabatut-o, la invataturile pe care le-au primit ei insisi, la fenomenele cu care s-au intalnit si pe care le-au trait. Sfantul Nicolae, Noul Marturisitor
În acest prim volum din seria „Problemele iubirii”, care cuprinde trei titluri, psihologul Dmitri Semenik vorbește despre importanța relațiilor de dinaintea căsătoriei și problemele care pot apărea atunci când aceste relații sunt disfuncționale. Această carte este un manual didactic intuitiv, deoarece conţine, pe lângă discuţiile interesante și accesibile cu specialiștii, numeroase exemple. Exemplele sunt cea mai expresivă, interesantă și accesibilă parte a teoriei. Aflând despre dificultăţile în relaţiile de iubire pe care le au alţi oameni, lămurind cauzele acestor dificultăţi, analizând căile de ieșire, vei putea evita multe greșeli. Ajungând întro situaţie dificilă, vei găsi mult mai repede soluţia, amintindu-ți de situaţiile similare prin care au trecut alţii.
Dr. Gary Chapman a ajutat milioane de oameni să se pregătească în vederea căsătoriei, iar acum își propune să le vină în ajutor în ce privește creșterea copiilor. Cartea De știut înainte să devii părinte are un singur scop: să te pregătească pentru creșterea și educarea copiilor.
Prin intreaga sa stiinta terapeutica, Biserica nu urmareste sa-i asigure omului un simplu echilibru moral si social. Scopul ei este insasi innoirea legaturii omului cu Dumnezeu si cu semenii, iar aceasta se plineste prin tamaduirea ranilor sufletesti si a patimilor, ca rod al unei vieti ascetice si in impartasire de Tainele Bisericii.
Lucrarea de faţă reprezintă un manual fundamentat atât teologic, cât şi ştiinţific, ce are ca obiect nu numai conflictele şi crizele din familie, ci, în primul rând, regulile de construire a vieţii familiale şi profilaxia ciocnirilor, căci dacă soţii se pricep să‑şi construiască viaţa corect şi vor putea ajunge la o unire reală, vor reuşi să reducă la minim problemele în relaţiile dintre ei. Îmbunătăţirea vieţii noastre familiale prin rezolvarea problemelor legate de relaţiile cu oamenii cei mai apropiaţi este un lucru foarte important şi necesar, şi acest efort este dublu: trebuie să ne rugăm Domnului să trimită pace şi ajutor în viaţa noastră de familie, dar trebuie, bineînţeles, să ne silim şi noi să facem pace în familia noastră şi în propriul nostru suflet.
Ce ne impiedica sa avem o viata de cuplu senina si aducatoare de bucurie, o casnicie cu adevarat reusita? Ce putem face pentru a elimina problemele mari si amenintatoare sau marunte si sacaitoare care ne strica bucuria de a trai, de a fi alaturi de omul drag, de a ne simti realizati in viata de familie? Suntem convinsi ca aceasta carte va va oferi, macar in buna parte, raspunsurile de care aveti atata nevoie.
Orientata, la fel ca celelalte carti ale autorului, spre lamurirea si rezolvarea problemelor cu care se confrunta ortodocsii in conditiile zilelor noastre, lucrarea de fata va constitui un ajutor pretios pentru oricare dintre numerosii crestini a caror viata a fost afectata de boala intr‑un fel sau altul.