Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

1Q84 - vol.I - Haruki Murakami | Editura Polirom  

 
1Q84 - vol.I - Haruki Murakami | Editura Polirom
cod ptc: C006-000185
barcode: 9789734620067
ISBN: 978-973-46-2006-7
40 Lei
  31.96 Lei
in stoc
editura: Editura Polirom 2011
autor(i): Haruki Murakami
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Iuliana Oprina si Florin Oprina
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 400
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Scriitori japonezi, literatura universala
 
Goodreads ranking:
4.01

(actualizat pe: 2021-05-06)

Descriere

O tinara coboara pe scara de urgenta a unei autostrazi suspendate. Intentioneaza sa ucida un om. In alta parte a metropolei, un profesor de matematica e de acord sa rescrie romanul unei fete dislexice. Fara s-o stie, cei doi se cauta, iar actiunile lor declanseaza o adevarata avalansa de evenimente, pentru ca la Murakami povestile simple nu sint niciodata simple. In spatele realitatii banale se ascund intotdeauna tenebre periculoase, iar trecutul nu se lasa nici rescris, nici uitat cu usurinta. Tinara ucigasa si profesorul de matematica descopera treptat ca au stirnit din umbra forte colosale care ameninta insusi destinul lumii. Romanul poate fi citit ca o poveste de dragoste, dar in acelasi timp este o meditatie asupra fanatismului si asupra violentei pe care acesta o provoaca. Nu in ultimul rind, 1Q84 ridica o intrebare asupra existentei libertatii, indiferent de formele ei de expresie.

„Prin povestile lui simple, vioaie, inteligente, adevarate fictiuni postmoderne, uneori mai serioase, alteori mai rarefiate decit romanele lui Pynchon, Murakami ofera cititorului sau o varietate culturala mereu surprinzatoare.” (The Washington Post)

„In romane, ca si in viata, Haruki Murakami este intr-o perpetua cautare a eului. Firul calauzitor al acestei cautari epopeice este o constiinta narativa sinuoasa, discreta, blind interogativa.” (The New York Times Book Review)


 

Raftul scriitorilor japonezi
Young readers