Contact

 

 

 

 

Ajutorul strategic pentru elevii cu dificultăți școlare - Vianin Pierre |  ASCRED
cod ptc: C016-000036
barcode: 9786068244174
ISBN: 978-606-8244-17-4
67 Lei
  55.61 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2011
autor(i): Vianin Pierre
colectie: Educație
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 407
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana

Descriere

Demersul cognitiv propus în această carte este unul dintre cele mai fecunde în sprijinirea copiilor cu dificultăţi şcolare. El permite tuturor elevilor să-şi îmbunătăţească performanţele şcolare şi arată cum ar putea elevii să fie mult mai eficienţi în îndeletnicirea lor de elevi, dacă ar utiliza procedurile bune de învăţare.

Prima parte a cărţii, susţinută cu numeroase exemple, prezintă un model funcţional cognitiv. A doua parte abordează demersurile strategice de învăţare în lectură, scriere şi matematică.

Extrem de utilă, atât pentru cadrele didactice, cât şi pentru părinţi, cartea demonstrează cum, dezvoltând strategiile de gândire ale elevilor, prin conţinuturi disciplinare specifice, putem reuşi să remediem o mare parte din deficitele de învăţare, cele mai multe deficienţe rezultând nu din absenţa instrumentelor, ci din proasta lor utilizare. Degeaba ai instrumente, dacă nu le ştii folosi. Degeaba ai capacitate de memorare, de pildă, dacă nu ştii ce este important şi, ca atare, trebuie memorat, şi ce nu; când să memorezi mecanic şi când să memorezi inferenţial; ce limite ai pentru a memora; ce strategie de memorare este cea mai eficientă pentru cutare conţinut curricular. Prin urmare, în deficienţele de învăţare, nu atât instrumentele cognitive sunt problema, cât proasta lor utilizare.

Cartea se impune ca o lectură fundamentală pentru profesori şi părinţi, pentru toţi aceia care sunt cu adevărat interesaţi să optimizeze învăţarea prin metode valide ştiinţific şi verificate practic.


 

Psihologia copilului si a adolescentului:
Educatie. Consiliere si orientare.