debugAsimetric-Lisa-Halliday|
Asimetric - Lisa Halliday
Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Beletristica

Asimetric - Lisa Halliday  

 
Asimetric - Lisa Halliday
cod ptc: C002-000179
barcode: 9786064401885
ISBN: 978-606-40-0565-6
42 Lei
  34.44 Lei
stoc limitat
editura: Editura Curtea Veche 2019
autor(i): Lisa Halliday
colectie: Byblos
traducere: Anca-Maria Pănoiu
greutate: 0.3 Kg
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 352
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: roman, ficțiune, beletristică
 
Goodreads ranking:
3.46
actualizat astazi

Descriere

New York, delirul anilor 2000. Orașul este un jackpot în creștere. Alice are 25 de ani, este asistent editorial la Gryphon, gustă din fatalele fleacuri și frenezii ale vieții literare din Manhattan și se visează scriitoare. Ezra este un autor multipremiat, cu aproape 50 de ani mai în vârstă ca ea. Între cei doi se naște o relație amoroasă stranie, în care educația literară și sentimentală alternează cu anxietatea influenței și cu dependențe împovărătoare.

Heathrow, 2008. Amar Jaafari, economist american cu origini irakiene, este reținut pe aeroport fără explicații, în timp ce încearcă să ajungă la Bagdad pentru a-și întâlni fratele. Interogatoriul, desfășurat într-o atmosferă frizând absurdul și neputința, alternează cu flashbackuri din viața lui Amar. Biografia lui, sfâșiată între Orient și Occident, se profilează pe fundalul unui Irak în plin război, vădind adâncul răului uman, precum și cele mai abisale întrebări.

Dar care este logica secretă și unde se întâlnesc cele două destine fracturate, care ar putea face parte din una și aceeași poveste?

Lisa Halliday a crescut în Medfield, Massachusetts, și trăiește în prezent la Milano, împreună cu soțul ei. A publicat proză scurtă în The Paris Review, iar în 2017 a primit premiul literar pentru tineri scriitori Whiting Award, la categoria ficțiune. Asimetric este primul ei roman și a fost nominalizat în 2018 la Premiul John Leonard.

Carte aflată printre cele mai bune zece titluri ale anului 2018 în clasamentele Times și The New York Times.


 

Carti recomantate