Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Beletristica

Brisbane - Evgheni Vodolazkin | Editura Humanitas 2019  

 
Brisbane - Evgheni Vodolazkin | Editura Humanitas 2019
cod ptc: C004-000022
barcode: 9786067795677
ISBN: 978-606-779-610-0
42 Lei
  33.18 Lei
stoc limitat
editura: Editura Humanitas 2019
autor(i): Evgheni Vodolazkin
colectie: Raftul Denisei
traducere: Adriana Liciu
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 376
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
 
Goodreads ranking:
4.01
actualizat astazi

Descriere

Premiul Cartea Anului 2019

 

În noul lui mare roman, Evgheni Vodolazkin rămâne fidel universului său literar, continuându-și într-un mod sclipitor meditația asupra timpului, memoriei și iubirii, și își păstrează capacitatea de a-și surprinde mereu cititorul în alt fel, de aceea am putea afirma că Laur, Aviatorul și Brisbane alcătuiesc o trilogie.

La 50 de ani, Gleb Ianovski, un virtuoz al chitarei recunoscut internațional, născut la Kiev, cu studiile făcute la Sankt-Petersburg și care cunoaște succesul la München, e diagnosticat cu boala Parkinson. Un autor rus întâlnit întâmplător vrea să-i scrie biografia, și astfel Gleb pornește pe firul amintirilor, în încercarea de a găsi un nou sens existenței sale. Tot întâmplarea îi prilejuiește întâlnirea cu Vera, fiica de 13 ani a unei iubite din tinerețe, și ea extrem de talentată la pian, și ea măcinată de o boală gravă. Conceput pe două voci, a muzicianului și a biografului său, pendulând între prezent și trecut, Brisbane e un roman simfonic în care moartea e învinsă nu prin muzică, nici prin iubire, ci prin puterea memoriei și a cuvântului. „Cu orașul Brisbane propriu-zis romanul meu nu are nici o legătură; altfel nu i-aș fi dat acest titlu“, declara Vodolazkin într-un interviu. Și totuși Brisbane e cheia întregii povești.

„Cred că mesajul romanelor mele este acesta: «Nu te lăsa pradă disperării». El se aude şi în Brisbane, în care eroul principal pierde sensul vieţii; dar viaţa e mai cuprinzătoare decât sensul ei.“ – Evgheni Vodolazkin


 

Carti recomantate