Contact

 

 

 

 

Carte de bucate de la manastirea Cutlumuș din Muntele Athos - ieromonahul Filotheos
cod ptc: C007-000015
barcode: 9789731366913
ISBN: 978-973-136-691-3
28 Lei
  22.12 Lei
in stoc
editura: Editura Sophia 2019
autor(i): ieromonahul Filotheos
format: 165 x 215 mm
numar de pagini: 232
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: gastronomie, carte de bucate, rețete mânăstirești

Descriere

Aceasta carte de bucate este o culegere de rețete, moștenită de la înaintașii sai de către ieromonahul Filotheos (călugăr bucătar la mânăstirea Cutlumuș din Muntele Athos). Colecția de rețete a fost îmbogățită de experienta culinară a părintelui.

Cartea include rețete de la chiftele de roșii, mingiuțe cu umplutură de feta, salată de conopidă, fasole boabe cu tahini, până la mazăre cu fructe de mare, iahnie de conopidă, sos bechamel, musaca de legume, măncare de ardei roșu copt, cartofi la cuptor cu sos de lămâie, paste cu usturoi și iaurt, tagliatelle cu păstrăv sau cu somon afumat, ghiveci de creveți, calamari umpluți cu roșii si brînză.

Atunci când avem în inima noastră gânduri frumoase, mâncarea, dincolo de meșteșugul gătitului, are ceva inexplicabil: are harul lui Dumnezeu, devenind într‑adevăr „hrana îngerilor”, iar nu a oamenilor.

De ce are nevoie o mâncare? Întâi de toate, de ingrediente bune, de calitate, deoarece așa arăți că‑ți iubești fratele și îi oferi ce este mai bun, după porunca Domnului: „Iubește‑l pe aproapele tău ca pe tine însuți!” În felul acesta, te respecți și pe tine.


 

Carti recomantate