Contact

 

 

 

 

Consiliere si orientare. Activitati pentru clasele IX-XII - Lemeni Gabriela, Axente Anca editura ASCR
cod ptc: C016-000045
barcode: 9786068244396
ISBN: 978-606-8244-39-6
40 Lei
  33.20 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2012
autor(i): Lemeni Gabriela, Axente Anca (Coordonatori)
colectie: Consiliere școlară
format: 210 x 300 mm
numar de pagini: 164
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
 
Goodreads ranking:
4

(actualizat pe: 2021-04-20)

Descriere

Culegerea reprezintă partea aplicativă a temelor abordate în manualul "Consiliere şi Orientare. Ghid de educaţie pentru carieră".

Ghidul este organizat în 2 părţi.

Partea I cuprinde Activităţile structurate în capitole corespunzătoare celor 6 capitole cuprinse în partea teoretică: autocunoaştere şi dezvoltare personală, comunicare şi relaţionare interpersonală, managementul informaţiilor şi al învăţării, planificarea carierei, educaţia antreprenorială, stil de viaţă. În partea stângă a fiecărei pagini, se găseşte o grilă de corespondenţă, în care sunt indicate capitolul şi pagina din manualul teoretic, cărora le corespund activităţile respective, precum şi nivelul de clase pentru care este recomandată fiecare activitate. În descrierea detaliată a Activităţilor sunt specificate: obiectivele, durata activităţii, materialele necesare, etapele de desfăşurare, sugestii pentru discuţiile cu elevii şi criterii de evaluare a atingerii obiectivelor. Secţiunea Discuţii oferă sugestii de teme relevante în discuţia cu elevii, iar De urmărit este o secţiune alcătuită din repere orientative pentru profesor, prin care el se poate asigura de îndeplinirea obiectivului activităţii.

Partea a II-a cuprinde Fişe de lucru. Acestea pot fi fotocopiate pentru a fi distribuite elevilor, care, astfel, sunt ajutaţi să-şi întocmească un portofoliu personal, pe baza căruia îşi vor putea evalua şi reevalua cunoştinţele şi abilităţile necesare pentru deciziile de viaţă şi carieră.

Utilizate împreună, Manualul şi Culegerile asigură profesorului-consilier o eficienţă maximă în rolul său de mediator în discuţiile cu elevii şi în organizarea activităţilor propriu-zise.


 

Carti recomantate