Contact

 

 

 

 

Carte Psihologie Psihologia copilului si a adolescentului

Copiii fac ordine! - Ionescu Thea | ASCRED  

 
Copiii fac ordine! - Ionescu Thea |  ASCRED
cod ptc: C016-000048
barcode: 9786068244433
ISBN: 978-606-8244-43-3
27 Lei
  22.41 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2012
autor(i): Ionescu Thea
colectie: Psihologul expert
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 168
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana

Descriere

Cartea urmăreşte categorizarea sau cum grupăm elementele realităţii şi cum ne reprezentăm mintal aceste grupări, din perspectiva dezvoltării cognitive. Modul în care ajungem la competenţa de a extrage trăsăturile relevante, astfel încât să grupăm împreună o serie de stimuli, reprezintă un pas important pentru înţelegerea deplină a conceptelor umane. Rezolvarea eficientă de probleme, spre exemplu, presupune şi flexibilitate cognitivă: cu cât identificăm mai multe soluţii potenţiale, cu atât e mai probabil că vom identifica soluţia cea mai bună.

Pentru educaţia contemporană, devine relevantă educarea timpurie a flexibilităţii prin care îi vom putea ajuta pe copiii cu dezvoltare tipică să îşi atingă potenţialul, iar pe cei cu o dezvoltare atipică să se apropie cât mai mult de nivelul optim al funcţionării cognitive.

Autoarea oferă sugestii pentru aplicaţiile practice ale flexibilităţii cognitive în domeniul educaţiei timpurii, pentru toţi cei interesaţi de dezvoltarea copiilor de vârstă preşcolară, educatori, profesori, pedagogi, consilieri, psihologi sau părinţi.

Cuprins 

Categorizarea - modele generale ~ Dezvoltarea abilităţii de categorizare în primii şase ani de viaţă - categorizarea flexibilă la preşcolari ~ Factori care influenţează flexibilitatea categorizării la vârsta preşcolară ~ Implicaţii educaţionale sau...dincolo de scaunul "comod" al cercetătorului


 

Carti de psihologie: