debugCum-sa-invingi-tiparele-negative-de-gandire-Gitta-Jacob-Hannie-van-Genderen-Laura-Seebauer|
Cum sa invingi tiparele negative de gandire - Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer
Contact

 

 

 

 

Cum sa invingi tiparele negative de gandire - Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer
cod ptc: C013-000001
barcode: 9786069477403
ISBN: 978-606-947-740-3
49 Lei
  39.20 Lei
stoc limitat
editura: Editura Psihobooks 2019
autor(i): Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer
traducere: Roxana Melnicu
grafica: Claudia Styrsky
greutate: 0.2 Kg
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 240
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Psiholgie, psihoterapie

Descriere

Cu aceasta carte dorim sa te ajutam sa-ti intelegi mai bine sentimentele si tiparele personale.

Tiparele de gandire negativa sunt calea batatorita pe care ai calcat din nou si din nou. Pentru a merge pe alte cai, este necesar sa intelegi sursa tiparelor tale de functionare si motivul pentru care acestea sunt atat de dificil de schimbat. Prima parte a acestei carti este in totalitate despre intelegerea tiparelor negative de gandire si a emotiilor si comportamentelor pe care acestea le genereaza. Apoi, in partea a doua a cartii, vom explica in detaliu metodele prin care le poti schimba, in cazul in care consideri schimbarea necesara si dezirabila.

Explicatiile din aceasta carte se bazeaza pe abordarea Modurilor, concept folosit in Terapia Schemelor. Aceasta abordare este cea mai recenta versiune a terapiei centrate pe scheme cognitive (Schema Therapy), care a fost initiata de Jeffrey Young si de colegii sai din New York (2006, 2008).

Multi terapeuti sunt entuziasmati de terapia centrata pe scheme cognitive deoarece integreaza intr-un mod foarte eficient experiente si tehnici din diferite abordari terapeutice. Abordarea Modurilor acorda atentie atat gandurilor, sentimentelor si problemelor din prezent, cat si originii lor in copilarie. Astfel, clientii au sentimentul ca lucreaza asupra „nucleului“ problemelor lor intr-o maniera accesibila si usor de inteles. In lucrul cu Modurile schemelor, clientul si terapeutul se intalnesc fata in fata si cauta impreuna modalitati de a raspunde mai adecvat nevoilor pacientului. In aceasta carte ne propunem sa prezentam abordarea Modurilor schemelor, pe intelesul tuturor.

Dorim sa te incurajam sa-ti schimbi tiparele personale astfel incat sentimentele negative sa se diminueze, iar cele pozitive sa ocupe mai mult loc in viata ta. Pentru a atinge acest obiectiv, e nevoie sa folosesti cat mai putin strategiile nesanatoase de a face fata sentimentelor tale negative. Astfel, cartea poate fi folosita fie ca o metoda de autoajutorare, fie ca lectura auxiliara in terapia asistata (centrata pe scheme cognitive). Gitta Jacob Hannie van Genderen, Laura Seebauer


 

Carti de psihologie: