debugCuplul-in-impas-Corina-Acris-Editura-SPER|
Cuplul in impas - Corina Acriș | Editura SPER
Contact

 

 

 

 

Carte Psihologie Psihologia relatiilor de cuplu

Cuplul in impas - Corina Acriș | Editura SPER  

 
Cuplul in impas - Corina Acriș | Editura SPER
cod ptc: C020-000005
barcode: 9786068429199
ISBN: 978-606-8429-19-9
35 Lei
  31.50 Lei
in stoc
editura: Editura SPER 2013
autor(i): Corina Acriș
colectie: Doctoralia
format: 170 x 245 mm
numar de pagini: 222
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
 
Goodreads ranking:
3

(actualizat pe: 2021-02-27)

Descriere

Familia este una din cele mai vechi şi stabile forme de comunitate umană, cea care asigură perpetuarea speciei umane, evoluţia şi continuitatea vieţii sociale. Deşi familia este una dintre cele mai conservatoare segmente ale societăţii, a devenit tot mai sensibilă la toate transformările petrecute în societate. Chiar dacă în prezent dorinţa de a experimenta dragostea romantica, a face parte dintru-un cuplu şi a întemeia o familie reprezintă încă un deziderat pentru multe persoane, asistăm în ultimii 20-30 de ani atât în ţările occidentale, cât şi în România, la o schimbare majoră în ceea ce înseamnă cuplul şi familia.

În primul capitol sunt tratate aspecte legate de fenomenul îndrăgostirii, iubirea asumată, responsabilă, funcţionalitatea şi disfuncţionalitatea cuplului conjugal, factori care influenţează stabilitatea relaţiilor pe termen lung, comunicarea în cuplu, precum şi teorii cu privire la relaţiile de cuplu.

În capitolul al doilea sunt abordate aspecte teoretice privind sexualitatea conjugală şi anume: funcţionarea sexuală sănătoasă, factori care influenţează dezvoltarea sexuală şi funcţionarea sexuală adultă, principalele tulburări/disfuncţii sexuale, precum şi câteva abordări teoretice cu privire la etiologia disfuncţiilor sexuale.

În capitolul trei am prezentat un model psihoterapeutic de optimizare a funcţionării relaţiilor de cuplu şi creştere a satisfacţiei maritale şi sexuale, centrat pe conceptele, principiile şi tehnicile terapiei de cuplu de scurtă durată Imago.


 

Psihologia relatiilor, psihotarapie de cuplu
Psihologia copilului si a adolescentului: