debugEmotiile-induse-de-muzica-Felicia-Rodica-Baltes-Editura-ASCR|
Emotiile induse de muzica - Felicia Rodica Balteș | Editura ASCR
Contact

 

 

 

 

Emotiile induse de muzica - Felicia Rodica Balteș | Editura ASCR
cod ptc: C016-000031
barcode: 9786068244570
ISBN: 978-606-8244-37-2
29 Lei
  21.75 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2012
autor(i): Felicia Rodica Balteș
colectie: Colectia psihologului expert
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 204
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Psihologie clinica, Psihoterapie

Descriere

Autoarea aduce dovezi experimentale riguroase pentru a răspunde la aceste întrebări, folosind metode psihofiziologice în designuri de cercetare ingenioase, aplicate atât în laborator, cât şi în sala de spectacol. Studiul "de teren" cuprins în această carte este cu atât mai interesant cu cât autoarea a fost protagonista spectacolului Madama Butterfly, în pauzele căruia s-au făcut măsurătorile psihologice pe un eşantion de spectatori.

Muzica, stimulii muzicali, generează cele mai intense, cele mai diverse şi cele mai multe emoţii pe o unitate de timp. Niciun alt stimul (verbal, imagistic, semantic etc.) nu are un astfel de potenţial. De aceea, stimulii muzicali se constituie într-un adevărat cod de reprezentare a emoţiilor - mult mai adecvat decât codurile imagistice, verbale sau semantice şi mult mai congruent cu organizarea sistemului nostru mintal, pe dubla axă a experienţei şi raţiunii - şi reprezintă cel mai eficient stimul evocator de reacţii emoţionale.

Cartea ilustrează foarte elocvent anvergura teoretică şi metodologică pe care o are psihologia cognitivă a muzicii. Cu un accent asupra muzicii de operă (afinitate care se leagă de cariera de solist de operă a autoarei), cercetările incluse în această carte investighează original câteva aspecte interesante ale emoţiilor induse de muzică.

Cuprins

Emoţiile şi muzica. Definiţii, perspective şi teorii ale emoţiilor induse de muzică Emoţii induse de muzica de operă. Efecte psihofiziologice ale muzicii, scenariului şi jocului scenic Studiu de teren asupra emoţiilor muzicale la un spectacol de operă live. Diferenţe interindividuale în empatie şi imagerie vizuală Spaţiul afectiv şi o comparaţie a emoţiilor induse de muzică între muzicieni şi non-muzicieni, în cazul Anotimpurilor lui Vivaldi Manipularea empatiei cognitive influenţează emoţiile induse de muzică şi corelatele fiziologice ale acestora Concluzii şi discuţii finale


 

Carti recomantate