Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Beletristica

Favorita - Yasushi Inoue | Editura Humanitas  

 
Favorita - Yasushi Inoue | Editura Humanitas
cod ptc: C004-000079
barcode: 9786067792393
ISBN: 978-606-779-239-3
29 Lei
  22.62 Lei
in stoc
editura: Editura Humanitas 2017
autor(i): Yasushi Inoue
colectie: Raftul Denisei
traducere: Anca Focseneanu
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 240
tip coperta: Brosata (paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: roman, proza, fictiune, istorie

Descriere

Povestea de dragoste dintre împăratul Xuanzong și Yang Guifei este tot atât de cunoscută în Asia pe cât este cea dintre Tristan și Isolda în Occident. De-a lungul vremii, iubirea împăratului pentru Soția Prețioasă, favorita sa între cele trei mii de femei din gineceul imperial, a inspirat, în China și în Japonia, nenumărate poeme, romane, piese de teatru, filme și montări de operă.

Roman istoric, Favorita suprinde cei 16 ani petrecuți de împăratul Xuanzong din dinastia Tang alături de Yang Guifei, una dintre cele patru frumuseți clasice ale Chinei. Iubirea lor, agitată și plină de senzualitate, este proiectată pe fundalul vieții trepidante de la Curte, mereu tulburată de intrigi și uneltiri, de miniștri însetați de sânge, generali ambițioși, eunuci vicleni și splendide concubine. Yasushi Inoue transformă, cu infinită grijă pentru veridicitate și detaliu, personaje istorice în ființe vii, dominate de pasiuni și spaime: tânăra temătoare nou-sosită la Curte devine și ea una dintre femeile dominatoare și tiranice care apar deseori în istoria chineză și pune stăpânire atât pe inima, cât și pe voința împăratului, sperând să se sustragă destinului tragic al tuturor soțiilor împăratului.

„Patosul omenesc și suferința, singurătatea și izolarea, fatalismul oriental și conceptele budiste despre predestinare alcătuiesc firul predominant în țesătura scrierilor lui Yasushi Inoue.“ (Leon Picon)

Ilustrația copertei: Qian Xuan, Yang Guifei urcând în șa (detaliu)


 

Raftul scriitorilor japonezi
Young readers