Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

Frumoasele adormite - Yasunari Kawabata | Editura Humanitas 2018  

 
Frumoasele adormite - Yasunari Kawabata | Editura Humanitas 2018
cod ptc: C004-000090
barcode: 9786067793307
ISBN: 978-606-779-330-7
22 Lei
  17.16 Lei
in stoc
editura: Editura Humanitas 2018
autor(i): Yasunari Kawabata
colectie: Raftul Denisei
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 144
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana

Descriere

Apărut în 1961, Frumoasele adormite este singurul roman al lui Yasunari Kawabata care explorează în mod explicit psihologia atracţiei sexuale.

Casa frumoaselor adormite este un loc al plăcerilor crepusculare. La lăsarea întunericului, bărbaţii aflaţi la apusul vieţii vin să petreacă noaptea alături de tinere nevinovate cufundate într-un somn adânc, din care nici o sărutare, nici un gest violent nu le poate trezi. Pasivitatea lor e periculoasă, pentru că reprezintă o permanentă tentaţie de a depăşi limitele impuse, un îndemn pervers la agresiuni doar aparent fără consecinţe. Sunt aceste fete jucării, sau victime? întreabă Kawabata, iar răspunsul nu e niciodată univoc.

„Cartea lui Kawabata este un studiu al fantasmelor erotice din mintea unui senzualist atent până la morbideţe atât la miresme şi parfumuri, cât şi la nuanţele mângâierii, fascinat de unicitatea fiecărui trup de femeie de care se apropie, ataşat de cuceririle sale sexuale din trecut... Încăperea unde nu se află decât un pat şi un trup adormit, ce poate fi folosit sau abuzat, după bunul-plac al bărbatului, fără martori şi deci fără ruşine, este o scenă pe care Eguchi se poate vedea aşa cum este de fapt – bătrân, respingător şi aproape de moarte. Nopţile pe care le petrece cu fetele fără nume nu-i provoacă bucurie sau plăcere fizică, ci melancolie, regret şi suferinţă.“ (J.M. COETZEE, laureat al Premiului Nobel pentru literatură, The New York Review of Books)


 

Raftul scriitorilor japonezi
Young readers