Contact

 

 

 

 

Interventia comportamentala clinica - Ghislain Magerotte | Editura ASCR
cod ptc: C016-000007
barcode: 9786068244525
ISBN: 978-606-8244-52-5
63 Lei
  52.29 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2012
autor(i): Ghislain Magerotte
colectie: Colectia psihologului expert
traducere: Iulia Mateiu
greutate: 0.5 Kg
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 294
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: psihologie clinica si psihoterapie
 
Goodreads ranking:
4

(actualizat pe: 2021-04-20)

Descriere

Ce este intervenţia comportamentală clinică?

Cum să aplici A.B.A. în condiţii de etică şi de ameliorare a calităţii vieţii?

Care sunt competenţele necesare pentru a aplicarea corectă a acestui demers?

Această lucrare se adresează în principal intervenienţilor implicaţi în structuri şcolare, educative, sociale, medicale şi medico-sociale, precum şi oricărei persoane interesate de copiii, adolescenţii şi adulţii cu tulburări de dezvoltare.

Consacrată în principal modelului comportamental, numit şi A.B.A. (Applied Behavior Analysis sau Analiză Aplicată a Comportamentului), această lucrare prezintă diferitele demersuri ale intervenţiei, pornind de la fixarea priorităţilor şi a obiectivelor, la elaborarea programului de intervenţie pe baza unei ipoteze funcţionale, până la aplicarea lui, evaluarea lui şi comunicarea rezultatelor persoanelor vizate ori interesate, precum şi comunităţii ştiinţifice. Ea abordează, de asemenea, două problematici actuale care privesc, pe de o parte, sensibilitatea socială a copilului la atenţia adultului, mai ales dacă suferă de autism şi, pe de altă parte, formarea unor intervenienţi clinicieni de calitate.

Intervenţia este "pozitivă", întrucât se focalizează pe învăţările ce asigură persoanei calitatea vieţii şi pe "generalizarea" progreselor în toate mediile de viaţă (familie, şcoală, muncă, distracţii etc.). Ea este în acelaşi timp "clinică", adaptându-se caracteristicilor fiecărei persoane şi familii vizate.

Cuprins

Din cuprins: Partea întâi - Istoric, principii și valori Partea a doua - Strategii ale intervenției comportamentale clinice Partea a treia - Perspective actuale


 

Carti de psihologie: