debugInterviuri-Antiparenting-Grigore-Ana-Nicoleta-Editura-Cathisma|
Interviuri Antiparenting, Grigore Ana-Nicoleta, Editura Cathisma
Contact

 

 

 

 

Interviuri Antiparenting, Grigore Ana-Nicoleta, Editura Cathisma
cod ptc: C008-000011
barcode: 9786068272368
ISBN:
25 Lei
  22.50 Lei
in stoc
editura: Editura Cathisma
autor(i): Grigore Ana-Nicoleta
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana

Descriere

Interviurile Antiparenting, semnate de Ana-Nicoleta Grigore, specialist in cyberbullying, autorul volumului Violenta in context educational, reprezinta un act de pionierat in zona literaturii despre educatie, prin faptul ca isi propun, si reusesc, sa abordeze voci importante ale lumii academice pentru a le face cunoscute tuturor. 

Scopul acestor discutii sincere, pline de intrebari frontale si fara menajamente despre riscurile experimentelor in educatie, este acela de a risipi vraja „incantatiilor-parenting”, indusa prin seminarii la moda si raspandirea unei literaturi indoielnice, readucand in atentie gravitatea si responsabilitatea actului educational, care revine atat cadrelor didactice, cat si parintilor.

Savatie BASTOVOI

Ana-Nicoleta Grigore in dialog cu: Mircea Miclea (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Univ. „Babes‑Bolyai”, Cluj-Napoca), Georgeta Panisoara (Conf. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Univ. Bucuresti), Adrian Rosan (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Univ „Babes‑Bolyai”, Cluj-Napoca), Ion Dafinoiu (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Univ. „Al.I. Cuza”, Iasi), Cristina Gavriluta (Prof. Univ. Dr. la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice, Univ. „Al.I. Cuza”, Iasi), Parintele Ignatie (Episcopul Husilor, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae”, Univ. „Al.I. Cuza”, Iasi) 

ANTIPARENTING este o reactie la formele de Parenting promovat in randul maselor prin mijloace care tin mai degraba de marketing decat de educatie. 

„In cateva cuvinte, educatia parentala trebuie sa se bazeze pe reguli, aceste reguli trebuie sa fie putine la numar si in final sa fie aplicate consecvent si consistent.” 

Prof. Mircea MICLEA,

ex-ministru al Educatiei si Cercetarii


 

Psihologia copilului si a adolescentului:
Educatie. Consiliere si orientare.