Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Ficțiune istorică, roman de război

Legiunea blestematilor (ed. 2020) - Sven Hassel | editura Nemira  

 
Legiunea blestematilor (ed. 2020) - Sven Hassel | editura Nemira
cod ptc: C015-000026
barcode: 9786064306739
ISBN: 978-606-430-673-9
35 Lei
  25.19 Lei
in stoc
editura: Editura Nemira 2020
autor(i): Sven Hassel
colectie: Armada
traducere: Radu Pontbriant
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 320
tip coperta: Brosata (paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
 
Goodreads ranking:
3.98
actualizat astazi

Descriere

În război, omul ajunge carne de tun.

Condamnat pentru dezertare din armata germană, Sven Hassel e trimis într-o cazarmă-închisoare pe Frontul de Est, unde el și ceilalți camarazi sunt considerați carne de tun în fața implacabilei Armate Roșii.

Puțini și prost înarmați, ei vor descoperi limitele la care se poate ajunge pentru supraviețuirea în stepele siberiene. Al Doilea Război Mondial devine teatrul celor mai sângeroase bătălii, iar oamenii, simple animale de povară sacrificate în tumultul istoriei.

„Când simți că fiecare secundă ar putea fi ultima, ai tot timpul să gândești, vă asigur. Și pentru prima dată, de-o veșnicie, redobândisem conștiința de a fi cineva. De la o vreme încetasem să mai am despre mine însumi cea mai neînsemnată părere; personalitatea îmi fusese comprimată, strivită în fel și chip, dar reînviase, supraviețuind umilințelor și degradărilor zilnice. Te salut, conștiință! Mai exiști, totuși. Și ai rămas tu însăți. Privește-te: ești pe cale să faci un lucru pe care ceilalți n-ar îndrăzni să-l facă. Mai ești încă în stare de ceva. Ceva indispensabil.“


 

Carti recomantate