Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Romantic fiction

Luna si focurile - Cesare Pavese | Editura Polirom  

 
Luna si focurile - Cesare Pavese | Editura Polirom
cod ptc: C006-000090
barcode: 9789734654666
ISBN: 978-973-46-5466-6
28 Lei
  22.36 Lei
stoc limitat
editura: Editura Polirom 2016
autor(i): Cesare Pavese
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Florin Chiriţescu
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 208
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Literatura universala, autori italieni, clasici

Descriere

Considerată de critici cartea cea mai frumoasă a lui Cesare Pavese, Luna şi focurile este ultimul roman al scriitorului. Întors din America după cel de-al Doilea Război Mondial, protagonistul, poreclit Ţiparul, îl regăseşte în satul său natal din Italia pe Nuto, un vechi prieten. Cei doi încearcă să refacă traseul unei copilării şi al unei adolescenţe trăite în privaţiuni, dorind totodată să afle ce s-a petrecut în anii lungi şi îngrozitori ai fascismului. Pe măsură ce descoperă o poveste secretă şi teribilă din timpul războiului – în care trădarea, sexul şi moartea se amestecă în chip tragic –, îşi dau seama că fantomele trecutului continuă să bîntuie prezentul.

„O meditaţie emoţionantă pe tema pierderii şi a maturizării, a felului în care simplitatea şi inocenţa copilăriei sînt strivite în cele din urmă de trecerea timpului.” (Nick Johnstone, Uncut)

„Adevărata ambiţie a lui Pavese nu era să scrie un roman reuşit: absolut tot ce ne transmite el are o singură direcţie, imaginile şi analogiile gravitează în jurul unei preocupări obsedante: sacrificiile umane.” (Italo Calvino)

„Vocea calmă, contemplativă a lui Pavese a dominat literatura italiană postbelică. El a scos la iveală o naraţiune originală, limpede, receptivă nu doar la viaţa citadină modernă, dar şi la urmele pe care le lasă în vremea noastră trecutul arhaic.” (W.S. Di Piero)


 

Carti recomantate