debugMarturia-copilului-Michael-E-Lamb-David-J-La-Rooy-Lindsay-C-Malloy-Carmit-Katz-Editura-ASCR|
Marturia copilului - Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy, Carmit Katz | Editura ASCR
Contact

 

 

 

 

Marturia copilului - Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy, Carmit Katz | Editura ASCR
cod ptc: C016-000022
barcode: 9786069770337
ISBN: 978-606-977-033-7
66 Lei
  49.50 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2019
autor(i): Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy şi Carmit Katz
colectie: Colectia psihologului expert
traducere: George Visu-Petra
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 456
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Psihologie clinica, Psihoterapie, Psihologia copilului
 
Goodreads ranking:
4.5

(actualizat pe: 2021-03-01)

Descriere

Cartea prelucrează datele cercetărilor de ultimă oră în domeniu şi se adresează specialiştilor din practica judiciară şi politicile publice – investigatori, avocaţi, psihologi, martori experţi, formatori în domeniul audierilor, asistenţi sociali şi legiuitori –, dar şi tuturor celor interesaţi de mărturiile copiilor, de copiii victime şi de prevenirea şi detectarea infracţionalităţii.

Pentru a se asigura actualitatea informaţiilor şi relevanţa lor directă pentru practicieni, printre autori se află experţi recunoscuţi la nivel internaţional – psihologi, investigatori, avocaţi, clinicieni, martori experţi şi formatori cu experiență din domeniul audierilor. Rezultatele cercetărilor sunt prezentate în capitole succinte, foarte concentrate, clare şi accesibile. În aceste capitole sunt prezentate informații de importanță majoră, sunt abordate probleme referitoare la factorii cognitivi, emoţionali şi de dezvoltare care influenţează capacitatea copiilor de a-și descrie experiențele şi este prezentată o cronologie a elementelor relevante ale unei anchete, de la dovezile şi întâlnirile preliminare, până la analiza post-audiere.

Michael M. Lamb este Directorul Departamentului de Psihologie Socială şi de Psihologia Dezvoltării a Universităţii din Cambridge, Marea Britanie.

David J. La Rooy este lector, iar cercetările sale sunt finanţate de Institutul Scoţian pentru Cercetarea Politicilor al Universitatii Abertay Dundee, unde este responsabilul cursului de Forensic Psychobiology.

Lindsay C. Malloy este lector universitar la Universitatea Internaţională din Florida, SUA.

Carmit Katz este cercetător asociat în Psihologie Aplicata a Dezvoltării la Universitatea din

Cambridge, Marea Britanie.

Cartea este versiunea în limba română a ediţiei a doua a cărţii CHILDREN’S TESTIMONY. A Handbook of Psychological Research and Forensic Practice, editată de Michael E. Lamb, David J. La Rooy, Lindsay C. Malloy şi Carmit Katz şi publicată în 2011, la John Wiley & Sons, Ltd., în seria Psychology of Crime, Policing and Law.


 

Psihologia copilului si a adolescentului:
Educatie. Consiliere si orientare.