Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Clasici

Minunata lume nouă - Aldous Huxley  

 
Minunata lume nouă - Aldous Huxley
cod ptc: C006-000052
barcode: 9789734660704
ISBN: 9789734660704
37 Lei
  29.56 Lei
editura: Editura Polirom 2016
autor(i): Aldous Huxley
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Suzana Bantas, Andrei Bantas
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 256
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Literatura universala, clasici, beletristica, distopii
 
Goodreads ranking:
3.99
actualizat astazi

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Suzana si Andrei Bantas

Romanul Minunata lume noua a inspirat in 1998 o cunoscuta ecranizare SF, avindu-i in distributie pe Peter Gallagher, Leonard Nimoy si Tim Guinee. Minunata lume noua porneste de la ideea unei societati distopice care, pentru a-si controla cetatenii, recurge la orice subterfugiu: de la transformarea rasei umane si manipularea ei genetica pina la mascarea minciunii in adevar absolut. Rezultatul este o combinatie de realitati totalitare si scene din cel mai pur SF, in care cartile sint arse si singura cultura acceptata se naste din preceptele unui conducator megaloman, in care aparitia unei editii din Operele complete ale lui Shakespeare poate duce la rasturnarea unui regim absurd, in care oamenii sint conceputi in imense incubatoare, iar cei neatinsi inca de morbul acestei „civilizatii” sint izolati in rezervatii.

„In contextul anului 1948, romanul 1984 parea teribil de convingator. Dar, la urma urmei, tiranii sint si ei muritori, iar vremurile se mai schimba. Evenimentele recente din Rusia si noile cuceriri ale stiintei si tehnologiei i-au rapit cartii lui Orwell o parte din verosimilul ei infiorator. Un razboi nuclear ar reduce fara indoiala prorocirile tuturor la o simpla gluma. Dar, presupunind, pentru moment, ca Marile Puteri si-ar infrina intr-un fel sau altul dorinta de a ne distruge, putem spune ca acum Minunata lume noua pare a avea mai multe sanse de a deveni realitate decit 1984.” (Aldous Huxley, 1958)

„E o experienta infioratoare sa descoperi cit de multe dintre predictiile satirice ale lui Huxley au devenit realitate intr-o perioada atit de scurta.” (The New York Times Book Review)


 

Carti recomantate