debugMiracolul-fetelor-Michael-Gurian-Editura-ASCR|
Miracolul fetelor - Michael Gurian | Editura ASCR
Contact

 

 

 

 

Miracolul fetelor - Michael Gurian | Editura ASCR
cod ptc: C016-000085
barcode: 9786069770481
ISBN: 978-606-977-048-1
64 Lei
  48.00 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2020
autor(i): Michael Gurian
colectie: Psihologie și viață
traducere: Ștefania Miclea
grafica: Alin Pop
greutate: 0.42 Kg
format: 145 x 225 mm
numar de pagini: 400
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Psihologie, Parenting, Young Adult, Psihologie aplicata

Descriere

O abordare revoluționară a creșterii și educării fetelor, care îmbină cercetarea inovatoare cu sfaturile practice adresate părinților.

În Miracolul fetelor, la fel ca în cartea precedentă, Miracolul băieților, Michael Gurian prezintă unele perspective edificatoare și totodată radicale asupra felului în care ne creștem copiii. Pornind de la cercetările științifice recent întreprinse asupra biologiei femeii, hormonilor feminini și asupra dezvoltării creierului, precum și de la modul în care acestea modelează interesele, comportamentul și relațiile fetelor, Gurian oferă informații esențiale pentru o cât mai bună înțelegerea a însăși naturii fetelor. Ca atare, Miracolul fetelor este o lectură obligatorie – și totodată fascinantă – pentru toți cei care au fete în îngrijire.

Într-o societate prinsă între tradiționalism și feminism, Gurian, el însuși tată a două fete, dezvăluie vechile mituri despre fete și prezintă o nouă perspectivă prin care încurajează egalitatea de gen, ținând seama de natura femeilor, care este complexă și diferită de cea a bărbaților. El explică ce înseamnă „normal” pentru fiecare etapă a dezvoltării unei fete, de la naștere până la vârsta de 20 de ani, care sunt nevoile acesteia în fiecare dintre aceste etape și care sunt modalitățile de a face față unor crize ale dezvoltării precum sexualitatea precoce, tulburările de comportament alimentar, divorțul părinților și multe altele.

Cu ajutorul îndrumărilor lui întemeiate științific privitoare la vremea copilăriei, Gurian vine în ajutorul părinților pentru ca aceștia să ajungă să înțeleagă cu adevărat natura fiicelor lor. Prin provocarea pe care o adresează întregii societăți, de a lua seama la această importantă parte a întregului el duce la un nivel nou dialogul despre ceea ce înseamnă să fii părinte.


 

Young readers
Psihologia relatiilor de cuplu