Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

Onoare - Elif Shafak | Editura Polirom  

 
Onoare - Elif Shafak | Editura Polirom
cod ptc: C006-000121
barcode: 9789734635313
ISBN: 978-973-46-3531-3
35 Lei
  26.91 Lei
in stoc
editura: Editura Polirom 2013
autor(i): Elif Shafak
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Ada Tanasa
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 392
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Scriitori turci, literatura universala, contemporana
 
Goodreads ranking:
4.07

(actualizat pe: 2021-06-12)

Descriere

Onoare este o poveste zguduitoare despre crima, iubire si familie, care se intinde pe trei generatii, urmarindu-si personajele in locuri extrem de diferite, dar la fel de fascinante – un sat kurd izolat de linga Eufrat, galagiosul si exoticul Istanbul, ploioasa Londra. Esma, o tinara de origine kurda stabilita in Londra, asterne pe hirtie povestea familiei sale, de la nasterea sub auspicii nefaste a mamei si a surorii ei gemene – Pembe si Jamila – pina la sfirsitul lor tragic. Onoare este in acelasi timp un exercitiu de exorcism menit sa purifice sufletul Esmei de ura impotriva fratelui care i-a ucis mama si o poveste moralizatoare ce arata cit de nociva poate fi obsesia onoarei pentru mintea necoapta a unui adolescent de saisprezece ani. Shafak abordeaza in cel mai recent roman al ei o tema extrem de actuala, cea a „crimelor de onoare”, care continua sa fie o realitate inspaimintatoare nu numai in societatile musulmane, ci si in comunitatile de imigranti din Vest.

  „Pe masura ce Elif Shafak isi tese intorsaturile povestii si aduce laolalta, cu o extraordinara pricepere, firele timpului, locuri si discursuri diferite, urmarim destinele a trei generatii de turci si kurzi: de la clasa muncitoare a Istanbulului anilor ’70 la locuri precum Hackney si inchisoarea Shrewsbury, 20 de ani mai tirziu. Onoare este un roman cu o voce puternica, despre vietile unor oameni proveniti din culturi diferite, despre destinul mamelor, violenta masculina si furia razbunarii.” (The Independent) 

  „Portretul pe care-l face Elif Shafak culturii musulmane, in acelasi timp traditional si globalizant, este pe cit de plin de speranta, pe atit de sofisticat politic.” (The Guardian)


 

Carti recomantate