Contact

 

 

 

 

Carte Istorie, politica, social Istorie românească

Opere politice - Mihai Eminescu - Editura Timpul  

 
Opere politice - Mihai Eminescu - Editura Timpul
cod ptc: C099-000019
barcode: 9789736123429
ISBN: 978-973-612-342-9
525 Lei
  467.25 Lei
in stoc
editura: Editura Timpul
autor(i): Mihai Eminescu
greutate: 4.8 Kg
format: 210 x 230 mm
numar de pagini: 1586
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Politica si guvernare, proza

Descriere

O carte impresionanta atat prin cele aproape 5 Kg ale sale cat si prin volumul de informatie continut in cele 1586 de pagini.

O carte mare, o carte-obiect, o colectie de articole pe teme politice publicate de Mihai Eminescu. Opere Politice structureaza articolele scrise de Eminescu in primul rand tematic si secundar cronologic. O carte pentru segmentul celor real interesati de subiectul de nișă al marelui subiect eminescian sau poate și pentru cei care doresc o carte specială, decorativă si atât de ușor de remarcat.


Prezentarea standard a cărții "Mihai Eminescu - Opere politice":

Mihai Eminescu – Opere politice este o primă încercare de redare integrală a articolelor cu profil politic publicate de poet, după finalizarea şi apariţia ediţiei de Opere îngrijită de Editura Academiei.

Spre deosebire de ediţia I. Creţu, care publică articolele într‑o ordine strict temporală, actuala ediţie le grupează pe mari tematici, în cadrul acestora păstrîndu‑se, se înţelege, aceeaşi aşezare funcţie de data publicării. Prin gruparea textelor pe cîteva dintre dominantele tematice ne-am propus asigurarea unei viziuni mai clare asupra evoluţiei şi unităţii de gîndire a poetului în problema abordată.

La finalul fiecărui text sînt consemnate publicaţia şi data la care a apărut. Merită remarcată continuitatea şi consecvenţa viziunii eminesciene în articole, pe indiferent ce temă, de la debutul publicisticii sale pînă la final.

Parcurgerea, de către cei preocupaţi, a publicisticii politice eminesciane poate elimina numeroasele prejudecăţi, truisme şi afirmaţii eronate care circulă, în prezent, în publicistica noastră, inclusiv culturală, fără a avea acoperire în cele scrise de poet.
 

Istorie