Contact

 

 

 

 

Orice femeie poate - David Reuben
cod ptc: C002-000069
barcode: 9786064400536
ISBN: 978-606-40-0700-1
45 Lei
  35.55 Lei
in stoc
editura: Editura Curtea Veche 2018
autor(i): David Reuben
colectie: Familia la Curtea Veche
traducere: Manuela Ramureanu
greutate: 0.4 Kg
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 432
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: dezvoltare personala, despre sexualitate
 
Goodreads ranking:
3.18

(actualizat pe: 2021-04-19)

Descriere

David Reuben este unul dintre cei mai renumiți psihiatri din Statele Unite. După ce a lucrat ca medic militar în aviația americană, și a deschis propriul cabinet particular. Este autorul mai multor bestselleruri pe teme de sexualitate, de sănătate și de nutriție. Printre acestea se numără Tot ce ai vrut să știi despre sex dar ți-a fost teamă să întrebi tradusă la Curtea Veche Publishing, 1999, a cărei apariție a coincis cu revoluția sexuală din Statele Unite și a avut o mare influență asupra acestei mișcări. A ocupat primul loc în topurile de carte din peste 50 de țări și l a inspirat pe bine cunoscutul Woody Allen, care a regizat un film cu același titlu. Pe un ton relaxat și apelând deseori la umor, Reuben continuă să demonteze marile mituri ale sexualității în „Orice femeie poate!”.

Răsfoiește cartea   „Chiar de la apariția rasei umane, actul sexual a fost cea mai nobilă și mai sănătoasă dintre activitățile oamenilor. În ciuda protestelor gălăgioase ale unor păzitori autoproclamați ai moralei, nimic nu va schimba acest lucru. Orice femeie, căsătorită sau nu, merită libertatea de a se bucura de expresia ultimă a potențialului său sexual. Prin cunoaștere, hotărâre și curaj, această realizare îi este la îndemână.” - David Reuben

Dr. David Reuben n. 1933 a devenit celebru în 1969, după publicarea cărții Tot ce ai vrut să ştii despre sex dar ţi-a fost teamă să întrebi tradusă la Curtea Veche Publishing, 1999, care a schimbat viețile a milioane de oameni din întreaga lume. Este psihiatru specializat în probleme legate de sexualitate și autorul mai multor cărți și articole. Experiența sa ca terapeut l-a determinat să sublinieze interdependența dintre viața sexuală și celelalte aspecte ale vieții psihice, precum și importanța detabuizării sexualității feminine.

Sexualitatea feminină nu este un mister decât în măsura în care nu i se acordă atenția necesară. Scrisă în contextul revo-luției sexuale care a început în anii 60, demontează multe dintre miturile legate de sexualitatea feminină din epocă. Din păcate, unele dintre ele şi-au păstrat influenţa până în prezent. Tocmai de aceea, în ciuda progreselor făcute și a faptului că multe dintre ideile expuse de autor pot stârni con-troverse, mesajul principal al cărții nu și-a pierdut din im-portanță: toate femeile, nu doar cele căsătorite, pot și trebuie să se bucure de sex. 

Dat fiind că femeile se confruntă în continuare cu prejudecățile și cu ipocrizia societății, cum ar putea să-și găsească partenerul ideal și să aibă o viață afectivă și sexuală satisfăcătoare? Aceasta este întrebarea la care autorul oferă răspunsuri clare și practice, menite să le încurajeze să-și caute propria fericire în cunoștință de cauză.

„În perioada pubertății, fata suferă modificări fizice dramatice. Dar chiar mai importante sunt modificările emoționale profunde și subtile, care evoluează și accelerează pe parcursul următorilor câțiva ani. Rezultatul final este o femeie – un adult de sex feminin, care explodează de viață și este supraîncărcat cu emoții. Ea este sentimentală și plină de afecțiune, spirituală și fermecătoare. Combinația dintre exuberanța tinerească și hormonii sexuali îi conferă un nimb și un dinamism unice în rasa umană. Emană dragostea sub orice formă, romantică și sexuală. Până când i se trântește ușa în față. Nu o dată, nu de două ori, ci din nou și din nou, societatea noastră îi spune că nu este loc pentru sentimen‑tele ei. Îi spune că nu este loc pentru ea ca ființă omenească până când nu se încadrează într‑o structură rigidă, arhaică, irațională, concepută acum 1 000 de ani în adâncul vreunei păduri teutone.” - fragment din „Orice femeie poate” de David Reuben