Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

Palatul Puricilor - Elif Shafak | Editura Polirom  

 
Palatul Puricilor - Elif Shafak | Editura Polirom
cod ptc: C006-000119
barcode: 9789734642052
ISBN: 978-973-46-4205-2
40 Lei
  30.76 Lei
in stoc
editura: Editura Polirom 2014
autor(i): Elif Shafak
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Ada Tanasa
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 408
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Scriitori turci, literatura universala, contemporana
 
Goodreads ranking:
3.4

(actualizat pe: 2021-06-13)

Descriere

Traducere in limba engleza si note de Ada Tanasa

Autoarea bestsellerului international Bastarda Istanbulului

Palatul Puricilor foloseste cu ingeniozitate structura narativa din O mie si una de nopti, ramificind naratiunea principala in nenumarate povesti, care mai de care mai amuzanta si mai uimitoare. Ceea ce leaga toate aceste intimplari este locul in care se petrec – Palatul Bomboana, o cladire de apartamente de pe strada Cabal, construita pe la jumatatea secolului XX de un cuplu de imigranti rusi. Altadata plin de farmec si cu personalitate, acum insa cazut in paragina, invadat de gunoaie si de paraziti de toate soiurile, Palatul Puricilor, asa cum a ajuns sa fie poreclit, este populat de personaje curioase, de la pitorestii coafori Celal si Cemal la obsedata de curatenie Tijen Igiena, familia Fiii-cei-iuti-din-fire, urmarita de blestemul nasurilor, sau frumoasa Amanta Trista. Palatul Puricilor este, de fapt, o metafora a Istanbulului, cu amestecul lui de vechi si nou, splendoare si mizerie si diversitatea lui culturala cuceritoare.

„Elif Shafak are talentul rar de a gasi scenele cele mai ascunse, mai tainice, ale Istanbulului, unde nenumarate ramasite ale culturii vechiului Imperiu Otoman rasar in arborele genealogic al oricarei familii turce.” (The New York Times Book Review)

„Palatul Puricilor este inceputul unei calatorii neobosite, uneori amuzante, alteori amestecind farsa cu pasiunea, in trecutul Turciei.” (The Independent)


 

Carti recomantate