Contact

 

 

 

 

Pateric Egyptean - tradus de Cuviosul Pafnutie Dascalul 1828
cod ptc: C007-000108
barcode: 9789731362793
ISBN: 978-973-136-279-3
65 Lei
  51.35 Lei
in stoc
editura: Editura Sophia 2011
autor(i):
traducere: Pafnutie Dascalul
grafica: Manastirea Diaconesti
format: 170 x 240 mm
numar de pagini: 584
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: crestinism - ortodoxie - carte de cult

Descriere

„Iubitorul de pustie si linistitul cu adevarat a iubit calea cea strimta, ca pe una ce este plina de scirbe si aduce degrab catre viata cea vesnica, de care cei mai multi, fiind fara de minte, fug. Si de-a pururea trece cu vederea pe [calea] cea rasfatata pierzatoare de suflete, ca pe ceea ce este lata si larga si dulce trindavilor. Iubitorul de liniste si iubitorul de pustie nu se sirguieste a face rodurile rele, ci frumoase si bune pe acestea, fiind folositoare spre mincare fiecarui intelept. Caci pe putrejune o uraste foarte, ca pe ceea ce este materie a focului.

Tacutul si iubitorul de pustie si linistitul, desi de oameni se sfieste pentru Domnul, dar nu inceteaza marturisind credinta prin lucruri si prin cuvinte, si acesta se arata mai ales propovaduitor mai stralucit al ei, ca unul ce din lucruri bune arata luminos ca pe credinta pe care a cistigat-o o tine viind intru adincul inimii sale.

Tacutul si linistitul se supune bine Celui ce porunceste: «Veniti catre Mine toti cei osteniti si cu sarcini grele, veniti sa luati jugul Meu cel prea-bun si sarcina cea usoara si fara de durere, spre odihnire». Si ca in scurt sa zic cea mai mare si mai buna, iubitorul de pustie si iubitorul de liniste si prea-blindul este nu numai ucenic si urmator al Mintuitorului nostru cel de obste, ci si frate prea-adevarat si impreuna calator cu Dinsul.“

Editia de față a Patericului contine textul tradus de Cuviosul Pafnutie Dascalul de la Mânăstirea Neamț si tipărit de Sfantul Grigorie Dascalul la Bucuresti, in anul 1828 diortosit, completat si adnotat de monahul Filotheu Bălan , imbinind experienta milenara a Bisericii cu buna mireasma a unui grai romanesc fara pereche. 

Aveti in mâini o carte pe care Duhul Sfint a facut-o sa dainuie un mileniu si jumatate si cu care a luminat, a inmiresmat, a mintuit si a sfintit pe toti cei ce cu iubire de Adevar i-au deschis paginile, care vine sa dea marturia cea buna despre trainicia si frumusetea oricarei osteneli bine-placute lui Dumnezeu.

editura Sophia / editura Cartea Ortodoxa 2011


 

Religie