Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

Prizonierul cerului Editia 2013 - Carlos Ruiz Zafon | Editura Polirom  

 
Prizonierul cerului Editia 2013 - Carlos Ruiz Zafon | Editura Polirom
cod ptc: C006-000086
barcode: 9789734640515
ISBN: 978-973-46-2645-8
35 Lei
  26.91 Lei
in stoc
editura: Editura Polirom 2013
autor(i): Carlos Ruiz Zafon
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Ileana Scipione
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 248
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Proza, beletristica, scriitori spanioli, literatura universala
 
Goodreads ranking:
4.07

(actualizat pe: 2021-06-12)

Descriere

Autorul bestsellerului international Umbra vintului

Prizonierul cerului (2011), cel de‑al treilea volum din ciclul de romane inceput cu Umbra vintului si Jocul ingerului, revine la misterioasa si fascinanta lume din Cimitirul Cartilor Uitate, in centrul vechi al Barcelonei. In dimineata de Craciun a anului 1957, Daniel Sempere, cunoscutul protagonist, se afla singur in anticariatul tatalui sau, cind apare un personaj misterios. Acesta isi manifesta interesul fata de unul dintre cele mai pretioase volume din magazin, tinut sub cheie, o editie frumoasa, cu ilustratii unice, din Contele de Monte‑Cristo. Desi nu pare sa aiba o pasiune aparte pentru carti, strainul insista sa cumpere aceasta editie scumpa si sa i‑o daru­iasca prietenului apropiat al lui Daniel impreuna cu o dedicatie stranie. Vizita sa declanseaza o serie de aventuri uluitoare, pre­sarate cu urmariri, tradari, povesti de iubire, evadari spectaculoase din temnita, schimbari de identitate si reintoarceri din morti care schimba destinele tuturor si la care cititorii fideli vor lua parte cu sufletul la gura.

„Un roman al splendorii si al capcanelor, care la rindul lor ascund alte si alte capcane. In miinile lui Carlos Ruiz Zafon, fiecare scena imprumuta aerul misterios din primele filme ale lui Orson Welles. Trebuie sa fii cu adevarat romantic ca sa-i poti aprecia intreaga valoare, si abia atunci lectura ta va fi exceptionala.” (Stephen King)

„Curata magie, doar astfel de cuvinte pot descrie romanul lui Carlos Ruiz Zafon. Istorie si arta scrisului, intriga si caracter, personaje si profiluri sinuoase, totul ca la carte. Scriitura lui Zafon e aidoma unui parfum care se risipeste, seducator si senzual, dar a carui aroma persista si dupa ce ai uitat de el.” (Hamburger Abendblatt)

„Am gasit inca o carte care dovedeste ce minunat e sa te cufunzi intr-o poveste plina de resurse: seductie, risc, razbunare si un mister pe care autorul il tese magistral. Carlos Ruiz Zafon il depaseste chiar si pe extraordinarul Charles Dickens.” (The Philadelphia Enquirer)


 

Carti recomantate