Contact

 

 

 

 

Regandirea infidelitatii  de Esther Perel | Editura Curtea Veche
cod ptc: C002-000065
barcode: 9786064400482
ISBN: 978-606-40-0745-2
49 Lei
  38.71 Lei
in stoc
editura: Editura Curtea Veche 2018
autor(i): Esther Perel
traducere: Nicoleta Dascălu
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 400
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: psihologie, relatie de cuplu,
 
Goodreads ranking:
4.36
actualizat astazi

Descriere

Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită? De ce doare atât de mult trădarea? Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea? Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim? Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi? Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului? Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie? Iată doar câteva dintre întrebările la care terapeutul Esther Perel oferă răspunsuri neașteptate și, de multe ori, în contradicție cu ceea ce majoritatea oamenilor consideră ca fiind moral.

În „Regândirea infidelităţii ” nu se discută doar despre infidelitate, așa cum ar putea sugera titlul cărții. Lucrarea de față surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și împlinirea personală. Visul mărturisit al autoarei a fost de a provoca o discuție sinceră între cititor și partenerul său de cuplu despre ce mai înseamnă în ziua de astăzi iubirea, fidelitatea, pasiunea, adevărul și iertarea.

„Perel nu îți vinde calmante și nici nu îți oferă un umăr pe care să plângi este mult prea ocupată să îți zdruncine simțurile, punând accentul pe capacitatea, energia și implicarea ta în ceea ce înseamnă căsnicie.” - The New York Times

Răsfoiește cartea   „Chiar acum, în toate colțurile lumii, cineva înşală sau este înşelat, se gândeşte să aibă o aventură, îi dă sfaturi unui apropiat care trece prin chinurile unei astfel de relații sau completează triunghiul în postura de iubit secret. Nu există niciun aspect din viața unui cuplu care să stârnească mai multă teamă, bârfă sau fascinație decât adulterul. Acest tip de relație a existat din momentul inventării căsătoriei şi tot atunci au apărut şi tabuurile legate de ea. De când e lumea, a făcut subiectul unor legi speciale, a fost dezbătut, politizat şi demonizat. totuşi, în ciuda opro    briului general, infidelitatea are o forță pe care căsnicia nu poate decât să o invidieze. Este atât de puternică, încât e singurul păcat care are două porunci în Biblie, una pentru faptă şi alta pentru gând.

În toate societățile, pe toate continentele şi în toate timpurile, indiferent de pedepse şi mijloacele de intimidare, bărbații şi femeile au căzut în ispită. Aproape peste tot unde oamenii se căsătoresc, monogamia este norma ofi‑cială, iar infidelitatea este norma clandestină. Aşadar, ce ne rămâne de făcut cu acest obicei existent de când lumea, interzis şi totuşi practicat la nivel universal? ” - fragment din Regândirea infidelităţii de Esther Perel 


 

Young readers
Psihologia relatiilor de cuplu