Contact

 

 

 

 

Strategii de suport pentru o alimentație sănătoasă la adolescenți - Stok Marijn, de Ridder Denise, de Vet Emely, de Wit Joh
cod ptc: C016-000075
barcode: 9786068244648
ISBN: 978-606-8244-64-8
42 Lei
  34.86 Lei
in stoc
editura: Editura ASCR 2013
autor(i): Stok Marijn, de Ridder Denise, de Vet Emely, de Wit John, Consorţiul TEMPEST
colectie: Psihologie și viață
format: 165 x 240 mm
numar de pagini: 78
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana

Descriere

Cartea abordează tematica obiceiurilor alimentare ale adolescenţilor şi efortul acestora de a face faţă tentaţiilor culinare într-un mediu suprasaturat de oferte; sunt ilustrate modalităţile prin care adolescenţii pot utiliza strategii eficiente de autoreglare a comportamentului alimentar sănătos şi modul în care părinţii pot contribui la acest proces.

Un colectiv de cercetători în psihologia sănătăţii de la Universitatea „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca, a participat, împreună cu cercetători din Olanda, Belgia, Danemarca, Finlanda, Germania, Marea Britanie, Polonia şi Portugalia, la proiectul european comun, „Tentaţia de a mânca moderată de factori individuali şi de mediu şi instrumente de auto-reglare” (TEMPEST). Informaţiile despre tentaţiile alimentare şi modul în care adolescenţii şi le gestionează au la bază date provenite de la 15.000 de adolescenţi (dintre care 1.401 din România).

Cartea oferă părinţilor, consilierilor şi adolescenţilor, într-un limbaj accesibil, informaţii fundamentate ştiinţific despre cum pot fi implementate strategiile de suport pentru o alimentaţie sănătoasă în rândul tinerilor. Sunt propuse o serie de exerciţii care pot fi realizate de către adolescenţi acasă sau la şcoală, singuri sau împreună cu grupul de prieteni sau sub coordonarea profesorului interesat de educaţia pentru sănătate.


 

Young readers
Psihologia relatiilor de cuplu