Contact

 

 

 

 

Tsukuru Tazaki cel fara de culoare si anii sai de pelerinaj - Haruki Murakami | Editura Polirom
cod ptc: C006-000175
barcode: 9789734640539
ISBN: 978-973-46-4053-9
35 Lei
  29.01 Lei
in stoc
editura: Editura Polirom 2013
autor(i): Haruki Murakami
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Florin Oprina
greutate: 0.3 Kg
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 264
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Beletristica, roman. Autori japonezi. Serie de autor
 
Goodreads ranking:
3.86
actualizat astazi

Descriere

 Tsukuru Tazaki cel fără de culoare și anii săi de pelerinaj este povestea remarcabilă a unui tânăr bântuit de o mare pierdere; de vise și coșmaruri care au consecințe nedorite pentru lumea din jurul nostru; și a unei călătorii în trecut care este necesară pentru a repara prezentul. Aici, Haruki Murakami - una dintre cele mai venerate voci din literatura de azi - ne oferă o poveste de dragoste, prietenie și desfrânare pentru veacuri.

Tsukuru are 36 de ani și multe, multe amintiri, care nu-l lăsa să-și trăiască prezentul. Gândurile îl poartă adesea la o gașcă aventuroasă din liceu, în care fiecare membru avea, în loc de nume, o culoare: fetele erau Neagra și Dalba, iar băieții Albastru ș Rosu. Al treilea băiat din gașcă era el, Tsukuru, omul fără de culoare, al cărui nume înseamnă „cel care face”.

Tsukuru are 36 de ani, este inginer și are un vis: să construiască gări. Are însă și o nefericire: se vede pe sine ca pe un vas fără conținut, părăsit de toți din pricina golului său lăuntric. El  își  trăiește viața în singurătate până în momentul în care o cunoaște pe Sara. Ea îl ascultă, îi află nefericirile și încearcă să-l ajute, îndemnându-l să plece în căutarea prietenilor din liceu și să se împace cu ei. Abia apoi se va întoarce la ea și o va iubi și va fi fericit.


 

Raftul scriitorilor japonezi
Young readers