Contact

 

 

 

 

Carte Proza, beletristica, roman Scriitori contemporani

Ultimul tuareg - Alberto Vazquez-Figueroa | Editura Polirom  

 
Ultimul tuareg - Alberto Vazquez-Figueroa | Editura Polirom
cod ptc: C006-000051
barcode: 9789734652235
ISBN: 978-973-46-5223-5
34 Lei
  26.94 Lei
stoc limitat
editura: Editura Polirom 2015
autor(i): Alberto Vazquez-Figueroa
colectie: Biblioteca Polirom
traducere: Eugenia Alexe Munteanu
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 344
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: Literatura universala, autori spanioli, roman

Descriere

La mai bine de trei decenii de la publicarea bestsellerului Tuareg, Alberto Vazquez-Figueroa revine asupra temei care l-a impus drept unul dintre cei mai cunoscuti scriitori spanioli contemporani: miticul Popor al Valului si lupta sa pentru a-si apara traditiile, in inima unui desert pe care incep sa si-l dispute tot mai multe forte. De data aceasta amenintarea vine din interior, din partea islamistilor radicali, tot mai puternici si mai violenti, care seamana haos si teroare printre occidentali si popoarele din desert si arunca anatema asupra slujitorilor lui Allah. Ca sa-si salveze onoarea si sa-i pedepseasca pe cei care le pervertesc religia, liderii tuaregi hotarasc sa-i vineze si sa-i lichideze pe jihadisti. Printre salvatorii credintei lor se numara, neasteptat, si un umil sofer de camion, Gacel Mugtar, care cunoaste desertul ca-n palma. Insa el nu va avea de luptat doar cu un dusman atroce si intreaga lui retea subterana de fanatici si mercenari, ci mai ales cu tenebrele propriei constiinte.

„Il admir pe Alberto Vazquez-Figueroa inca din perioada lecturilor mele de tinerete. A fost dintotdeauna idolul meu literar: el mi-a inspirat pasiunea pentru jurnalism, cu gindul la el am devenit corespondent de razboi si datorita lui sunt scriitor.” (Arturo Perez-Reverte)

„Pentru noi, tuaregii, libertatea este intotdeauna cel mai important lucru. Atit de important, incit nu ne construim case de piatra, pentru ca ne sufocam cind simtim ziduri in jurul nostru. Imi place sa stiu ca pot ridica oricare din peretii jaimei mele, sa vad imensitatea desertului de cealalta parte. Si imi place sa simt cum vintul trece printre trestiile din sheriba... Allah nu ne poate vedea cind ne ascundem sub acoperisuri de piatra.” (Alberto Vazquez-Figueroa, Tuareg)


 

Religie