Contact

 

 

 

 

Viata lui Mahomed - Constantin Virgil Gheorghiu
cod ptc: C007-000140
barcode: 9789731365244
ISBN: 978‑973‑136‑524‑4
38 Lei
  30.02 Lei
in stoc
editura: Editura Sophia 2016
autor(i): Constantin Virgil Gheorghiu
traducere: Gheorghiță Ciocioi
format: 130 x 200 mm
numar de pagini: 504
tip coperta: Brosata (Paperback)
starea cartii: Noua
limba : Romana
gen literar: religie, islam
 
Goodreads ranking:
3.58

(actualizat pe: 2021-06-12)

Descriere

Confruntați cu o adevărată invazie musulmană în Europa, dispunem astăzi de puține studii de specialitate pe tema islamului. Iar marea parte a celor existente e mai mult decât aridă. Lipsa aceasta este suplinită în mod remarcabil de ambiția marelui scriitor Constantin Virgil Gheorghiu (1916‑1992) de a nara o viață și, totodată, de a dezvălui semnificația mesajului pe temeiul căruia o întreagă civilizație – una dintre cele mai bogate din istorie – s‑a răspândit în lume.

Om cu un temperament profund religios, pasionat de tot ceea ce ține de credință, C.V. Gheorghiu este, totodată, un teolog abil, care dispune de deschiderea de spirit necesară pentru a înțelege și a descrie profilul spiritual al oricărei religii pe care ar aborda-o, descriind resorturile interioare ale acesteia, climatul în care a apărut și s‑a dezvoltat, forma mărturisirii de credință. O carte a erudiției pline de răbdare, animată de acea căldură care conferă o autentică sete de cunoaștere. Carte a unui poet și vi­zionar, Viața lui Mahomed este o frescă a condiției umane dintre deșertul celest și deșertul nemărginit al nisipului.

Conectați ast­­fel la fluxul captivant al evenimentelor – prigoane, exiluri, intrigi, războaie –, prin acel lirism violent, consacrat deja, sub expresii diferite, în celebrul roman Ora 25, descoperim una dintre cele mai pasionante povești de aventuri, prezentată într‑un mod cât se poate de original: povestea islamului.


 

Religie