Librarie online

 

 

 

 


	
Planuri de tratament si interventii pentru depresie si anxietate -  Robert Leahy, Stephen F.
10%

Planuri de tratament si interventii pentru depresie si anxietate - Robert L. Leahy, Stephen J. F.

Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Psihologie clinica si psihoterapie

Editia a doua contine un numar impresionant de instrumente indispensabile pentru tratamentul problemelor clinice frecvent întalnite în practica din domeniul sanatatii mintale desfasurata ambulatoriu. Capitolele ofera informatii de baza despre depresie si despre sase dintre cele mai importante tulburari de anxietate, indicatii pas-cu-pas pentru etapele de evaluare si interventie validate stiintific, exemple de caz, precum si instructiuni practice privind redactarea rapoartelor si colaborarea cu terte parti.

Volumul mai contine 74 de fise multiplicabile - fise pentru pacient, fise pentru temele de casa si fise de evaluare si monitorizare pentru terapeut - într-un format mare, usor de utilizat. CD-ROM-ul inclus le permite clinicienilor sa alcatuiasca rapid planuri individuale de interventie, sa printeze copii ale fiselor de lucru si sa gaseasca informatiile necesare în legatura cu medicatia prescrisa în mod curent.


	
Manual de psihoterapie ericksoniana - Brent B. Geary, Jeffrey K. Zeig
7%

Manual de psihoterapie ericksoniana

Brent B. Geary, Jeffrey K. Zeig

Volumul cuprinde studiile mai multor experti în domeniul terapiei ericksoniene si surprinde influenta enorma a lui Milton H. Erickson în ariile psihoterapiei si hipnozei. Coautorii, profesori clinicieni, analizeaza numeroase probleme clinice si prezinta terapii si abordari specifice, demonstrînd eficienta metodelor si tehnicilor ericksoniene, precum controlul hipnotic al durerii sau gasirea unor solutii pentru reactiile traumatice. Manual de psihoterapie ericksoniana este o carte de referinta atît pentru profesionistii din domeniu, cît si pentru toti cei interesati de aceste principii, tehnici si terapii.

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta
10%

Cum sa iti imbunatatesti relatia de cuplu fara sa vorbesti despre asta

Dr. Patricia Love, Dr. Steven Stosny

Femeile vor sa vorbeasca despre relatie pentru ca sunt suparate si vor sa se simta mai bine. Barbatii nu vor sa vorbeasca, pentru ca acest lucru nu ii va face sa se simta mai bine. De fapt, ii va face sa se simta mai rau! Deci, indiferent daca ea il forteaza sa vorbeasca sau nu, ambii ajung sa se simta dezamagiti si deconectati.


	
Tratat de psihologie pozitiva - Aurora Szentagotai Tatar Daniel David
7%

Tratat de psihologie pozitiva

Aurora Szentagotai Tatar, Daniel David

„Psihologia pozitiva îsi propune sa redea psihologiei, focalizata în a doua jumatate a secolului XX cu precadere asupra psihopatologiei si tratarii ei, interesul pentru sanatatea mentala, pentru fericire, pentru caracteristicile care fac ca indivizii si comunitatile sa se dezvolte armonios si sa prospere. Sub influenta acestei miscari, în ultimii douazeci de ani s-a adunat un volum impresionant de cunostinte privind viata împlinita si factorii ce permit atingerea acesteia.

Tratatul de psihologie pozitiva este prima carte în limba româna care îsi propune sa sintetizeze aceste cunostinte, fiind organizat în jurul celor trei teme de interes major pentru psihologia pozitiva: trairile pozitive, trasaturile individuale pozitive si institutiile care permit dezvoltarea lor.

Scopul nostru a fost acela de a îmbina teoria cu aspecte practice, utile în domeniile clinic, educational si al dezvoltarii personale. Speram ca astfel vom trezi interesul cît mai multor cititori pentru ce are psihologia de spus despre sanatatea mentala si viata cu sens.”
(Aurora Szentágotai-Tatar, Daniel David)


	
Bulimia nervoasa - Violeta Enea, Cornelia Mairean, Ion Dafinoiu
10%

Bulimia nervoasa

Violeta Enea, Cornelia Mairean, Ion Dafinoiu

Tulburare de alimentatie declansata pe fond psihic, bulimia nervoasa afecteaza în prezent cîteva zeci de milioane de persoane din toata lumea.

Volumul analizeaza diversii factori declansatori ai bolii, de la cei genetici pîna la cei psihologici sau socioculturali, modalitatile de diagnosticare si tipurile cele mai adecvate de tratament, selectate pe baza experientei psihoterapeutice a autorilor si a rezultatelor obtinute.

Pe lînga numeroasele studii de caz, programe de terapie si metode de consiliere, aflam povestile de viata ale unor persoane care s-au confruntat cu efectele foarte grave ale bulimiei. Anexele cuprind cele mai importante scale utilizate în domeniu, precum si un interviu de diagnostic al tulburarilor de alimentatie.

Lucrarea se adreseaza atît psihologilor clinicieni, psihoterapeutilor si studentilor de la facultatile de psihologie si medicina, cît si persoanelor care sufera de bulimie.


	
Cum sa invingi tiparele negative de gandire - Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer
10%

Cum sa invingi tiparele negative de gandire

Gitta Jacob, Hannie van Genderen, Laura Seebauer

Cu aceasta carte dorim sa te ajutam sa-ti intelegi mai bine sentimentele si tiparele personale.

Tiparele de gandire negativa sunt calea batatorita pe care ai calcat din nou si din nou. Pentru a merge pe alte cai, este necesar sa intelegi sursa tiparelor tale de functionare si motivul pentru care acestea sunt atat de dificil de schimbat. Prima parte a acestei carti este in totalitate despre intelegerea tiparelor negative de gandire si a emotiilor si comportamentelor pe care acestea le genereaza. Apoi, in partea a doua a cartii, vom explica in detaliu metodele prin care le poti schimba, in cazul in care consideri schimbarea necesara si dezirabila.


	
Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale Ed. a III- a 2017 - Daniel David
7%

Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale Ed. a III- a 2017

Daniel David

Tratat de psihoterapii cognitive si comportamentale (editia a III-a revazuta si adaugita)

Psihoterapiile cognitive si comportamentale sînt prototipul demersului stiintific în psihoterapie, beneficiind de teorii fundamentate stiintific si strategii terapeutice pentru promovarea sanatatii si tratamentul patologiei validate prin studii clinice controlate. Din acest motiv sînt psihoterapiile cel mai bine reprezentate la nivelul comunitatii stiintifice, cele mai raspîndite în practica si preferate de casele de asigurari de sanatate.

Adresat specialistilor clinicieni, cercetatorilor, studentilor de la facultatile de profil si profesionistilor în politici publice de sanatate, volumul prezinta cele mai importante teorii si proceduri terapeutice cognitiv-comportamentale, argumentînd în favoarea utilizarii acestora ca platforma de integrare în psihoterapie si de promovare a psihoterapiei ca stiinta.


	
Psihoterapie > Terapia familiei - Virginia Satir
10%

Terapia familiei

Virginia Satir

În aceasta carte, devenita clasica în domeniu, Virginia Satir prezinta pas cu pas si transpune într-o forma extrem de accesibila principiile care stau la baza modului în care ea abordeaza psihoterapia familiei. Cartea nu ofera un manual ce trebuie memorat si urmat întocmai, ca si cum ar fi o reteta, ci un cadru conceptual în jurul caruia pot fi organizate impresiile si datele terapeutului referitoare la fiecare caz individual. Ilustrarile clinice detaliate permit cititorului sa arunce o privire în intimitatea muncii de pionierat a unui mare terapeut. Cartea este destinata atât terapeutilor începatori, cât si terapeutilor cu experienta, psihologilor, psihiatrilor, asistentilor sociali si tuturor persoanelor interesate de functionarea sistemelor familiale, de comunicarea si dezvoltarea umana, aflate în descoperirea propriului sine sau al altora.


	
Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi - Florin Tudose Catalina Tudose Letitia Dobranici
10%

Tratat de psihopatologie si psihiatrie pentru psihologi

Florin Tudose Catalina Tudose Letitia Dobranici

Sanatatea mintala reprezinta domeniul principal de interes pentru cei care îmbratiseaza cariera de psiholog, iar psihologia clinica constituie una dintre cele mai atractive dar si cele mai dificile ipostaze profesionale. Este un domeniu în care sunt necesare cunostinte aprofundate, capacitatea de a lucra în echipa, precum si deschiderea catre interdisciplinaritate. Impresionantele mutatii aparute în ultimele decenii în abordarea suferintelor psihice au antrenat modificari importante în modul în care psihologul, ca specialist al domeniului, este implicat în diagnosticare si terapie.


Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific - Vasile Marineanu
10%

Practica supervizata in psihologia clinica validata stiintific - Vasile Marineanu

Editura Asociatiei de Stiinte Cognitive din Romania - Carti de psihologie clinica si psihoterapie

Lucrarea ne invata cum sa formam psihologi profesionisti, dupa modele existente la nivel international, capabili sa functioneze eficient oriunde in aceasta lume globalizata. Profesor universitar dr. Daniel David

Volumul de fata este o aparitie editoriala mai mult decat binevenita si care umple inca un gol in literatura din Romania, concentrandu-se pe practicile asociate cu supervizarea clinica. Profesor universitar dr. Dragos Iliescu

Studentii, profesorii si practicienii in domeniul psihologiei clinice validate stiintific vor gasi in aceasta carte practici recomandate pentru supervizarea in psihoterapia CBT [...]