Contact

 

 

 

 

 

Dimensiunile discurilor de pickup

Viniluri Jazz. Miles Davis John Coltrane - The final tour
Discurile pentru pickup sunt denumite si: înregistrari pe discuri vinyl, viniluri, vinyl records, plăci, etc. Inregistrarea este facută in format analog prin gravare. Formatele cele mai întâlnite sunt:

LP Record

Viteza de rotatie a platanului de pickup (turntable) este de 33 ⅓ rmp. Dimensiunile discurilor pe suport vinyl pot fi 10 inch (diametru) sau 12 inch. Majoritatea vinilurilor au dimensiunea de 12 inch (transformat în mm inseamnă aprox 305 mm diametrul discului fără ambalaj (vezi inner and outer sleeves).

Colectia de discuri vinyl format LP se poate depozita in rafturi sau cutii cu o adancime utilă de 32 - 33 cm si o inăltime tot de 32 - 33cm.

Discuri single

Cea mai cunoscută dimensiune pentru formatul single este 7 inch (diametrul discului). Există si formatul mai putin intalnit de 12 inch. Pentru discurile single, viteza de rotatie a platanului este de 45 rmp (rotatii pe minut).

Gaura (perforatia) din centrul discurilor vinyl are dimensiunile standard de 0.286" = 7.26 mm

Cei interesati de mai multe detalii pot consulta dimensiunile standard conform R.I.A.A. (Recording Industry Association of America) revizuita pe 6.Nov.1978.

dimensiunile discurilor vinyl